Atletiko bolji od Bajerna, pobede Barse i PSŽ-a, kiks Sitija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko bolji od Bajerna, pobede Barse i PSŽ-a, kiks Sitija

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su danas na svom stadionu Bajern Minhen sa 1:0, u derbiju drugog kola Lige šampiona.

Strelac je bio Janik Fereira Karasko u 35. minutu.

Atletiko je bio bolji, a u 84. minutu je propustio priliku da zabeleži ubedljiviju pobedu, pošto je Antoan Grizman promašio penal.

Španski klub je prvi na tabeli Grupe D sa šest bodova, Bajern je drugi sa tri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok PSV i Rostov imaju po jedan.

Rostov i PSV su u Rusiji igrali nerešeno 2:2. Dvostruki strelac za domaćina bio je Dmitrij Poloz u osmom i 37. minutu, a golove za goste dali su Davi Proper u 14. i Luk De Jong u nadoknadi poluvremena.

PSV je u 56. minutu propustio šansu za pobedu, pošto je De Jong promašio penal.

Grupa A: Pobede Arsenala i PSŽ-a

Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras u Londonu ekipu Bazela sa 2:0 u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona.

Arsenal je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona stigao golovima Tija Volkota u sedmom i 26. minutu.

Oba pogotka Volkot je postigao posle asistencija Aleksisa Sančesa. Sančes je prvo u sedmom minutu ubacio loptu s leve strane, a Volkot je glavom poslao u mrežu, a potom su njih dvojica kombinovali po desnoj strani, a Volkot je tu akciju završio novim golom.

I Pari Sen Žermen je upisao prvu pobedu, pošto je večeras u Razgradu pobedio Ludogorec sa 3:1.

Bugarski šampion je poveo golom Natanaela u 16. minutu iz slobodnog udarca, ali je PSŽ potom preokrenuo rezultat.

Preokret je započeo Blez Matuidi, koji je u 41. minutu izjednačio na 1:1, a pobedu PSŽ-u doneo je Edinson Kavani golovima u 55. i 60. minutu.

Ludogorec je imao veliku priliku da unese neizvesnost u meč, ali Kosmin Moti u 59. minutu nije iskoristio jedanaesterac.

U trećem kolu Arsenal dočekuje Ludogorec, a PSŽ ekipu Bazela.

Grupa B: Napoli ubedljiv, remi Bešiktaša i Dinama

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu portugalsku Benfiku sa 4:2 u utakmici drugog kola Grupe B Lige šampiona.

Posle pobede nad Dinamom iz Kijeva u prvom kolu, italijanska ekipa je stigla do novog trijumfa u najjačem evropskom takmičenju. ;

Mrežu Benfike "načeo" je Marek Hamšik u 20. minutu, na 2:0 povisio je Dris Mertensa u 51, da bi Arkadijuš Milik tri minuta kasnije bio precizan iz jedanaesterca. Četvrti gol za Napoli, a svoj drugi na meču, postigao je Mertens u 58. minutu.

Golove za Benfiku postigli su Gonsalo Guedeš u 71. i Eduardo Salvio četiri minuta pre kraja meča.

Srpski fudbaler Nikola Maksimović debitovao je za Napoli. On je u igru ušao u 11. minutu kada je zamenio Raula Albiola i tako zabeležio prvi nastup za Napoli od kako je krajem agvusta stigao u taj klub iz Torina.

Fudbaleri Bešiktaša i kijevskog Dinama su u Istanbulu odigrali nerešeno 1:1.

Turska ekipa povela je golom Rikarda Kvarežme u 29. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačenje Dinamu doneo je Viktor Cigankov u 65. minutu.

U trećem kolu Napoli dočekuje Bešiktaš, a Dinamo na svom terenu igra protiv Benfike.

Grupa C: Barselona preokretom do pobede, kiks Sitija

Fudbaleri Barselone pobedili su danas Borusiju Menhengladbah posle preokreta u gostima sa 2:1, u drugom kolu Grupe C Lige šampiona.

Barselona, koja je igrala bez najboljeg igrača Lionela Mesija zbog povrede prepona, neočekivano je gubila od 34. minuta golom Torgana Azara, ali je u drugom poluvremenu izborila pobedu.

Strelci su bili Arda Turan u 65. i Đerar Pike u 74. minutu.

Barselona je pobedom izbila na prvo mesto na tabeli, tako što je iskoristila kiks Mančester sitija, koji je u Glazgovu igrao nerešeno 3:3 sa Seltikom.

Siti se "izvukao", pošto je tri puta gubio u Škotskoj.

Prednost Seltiku donosili su Musa Dembele u trećem, Rahim Sterling autogolom u 20. i ponovo Dembele u 55. minutu, dok je engleski klub izjednačavao golovima Fernandinja u 12, Sterlinga u 28. i Nolita u 55.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov igrao je celu utakmicu za Siti, na poziciji štopera.

Seltik je remijem došao do trećeg mesta na tabeli sa bodom, dok je Borusija poslednja bez učinka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.