Arsenal uništio Lans – Samba šest puta vadio loptu iz mreže VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 23:57

Arsenal uništio Lans – Samba šest puta vadio loptu iz mreže VIDEO

Fudbaleri Arsenala su ubedljivo savladali Lans na domaćem terenu, rezultatom 5:0, u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona.

Izabranici Mikela Artete su žestoko ušli u duel i već posle prvog poluvremena došli do nedostižne prednosti.

Novom pobedom, potvrdili su prvo mesto na tabeli grupe A. Sada imaju 12 bodova, drugoplasirana je ekipa PSV-a sa osam bodova, koja je nešto ranije savladala Sevilju (3:2), Lens je treći sa pet, a španska ekipa poslednja sa dva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Arsenal je krenuo napadački od samog starta meča, već u 12. minutu je Kai Haverc mogao da donese vođstvo domaćoj ekipi, ispratio je centaršut i gađao glavom pored desne stative.

Nije imao sreće u prvom pokušaju, ali samo minut kasnije je uspeo da donese vođstvo londonskoj ekipi. Gabrijel Žesus je spustio loptu glavom, a Nemac je snažno zakucao u mrežu za 1:0.

Glavni arbitar meča Artur Soareš Dias je sačekao VAR proveru i sam se uverio da nije bilo ofsajda i pokazao na centar.

Samo osam minuta kasnije, golman Lensa Brajs Samba je morao ponovo da vadi loptu iz mreže. Bukajo Saka je predvodio akciju, proigrao Žesusa, koji je lako sproveo loptu u gol za 2:0.

Asistent kod drugog pogotka, Saka se već upisao u strelce već u 23. minutu, posle odbijenog udarca Gabrijela Martinelija je bio na pravom mestu, naleteo na odbijenu loptu i savladao Sambu.

Lens je već bio na kolenima, a u 27. minutu usledio je novi pogodak Arsenala. Takehiro Tomijasu je proigrao Martinelija koji se posle asistencije upisao i u strelce – 4:0.

Arsenal je malo spustio gas, ali u prvom minutu nadoknade i Martin Odegar se upisao u strelce na još jednu asistenciju Japanca.

Sve je već bilo rešeno u prvom poluvremenu, opao je ritam meča u nastavku. Lans nije imao konkretnu šansu u drugom delu igre.

Tačku na meč stavio je Žoržinjo sa bele tačke u 86. minutu, kada je postavio i konačan rezultat – 6:0.

Fudbaleri Bajerna i Kopenhagena su podelili bodove u Minhenu (0:0), u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona.

To je prekinulo niz Bacaraca od četiri uzastopna meča sa pobedom.

Nije bilo konkretnih prilika ni na jednoj ni drugoj strani, iako je u nekim trenucima Kopenhagen izgledao kao bolja ekipa na terenu.

Bajern je svakako osigurao prvo mesto sa 13 bodva, s obzirom da Kopenhagen, kao prvi pratilac ima pet bodova, koliko i Galatasaraj, dok je Junajted na poslednjem mestu sa četiri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real srušio Napoli, Arsenal uništio Lans

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2023, 00:49

Ekipa Real Madrida očigledno planira da okonča grupnu fazu UEFA Lige šampiona sa maksimalnih 18 bodova. Večeras je Napoli na stadionu "Santijago Bernabeu" imao čemu da se nada, ali je na kraju poklekao - 4:2, dok su Braga u Union odigrali ''svega'' 1:1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

LK: AZ bolji od Zrinjskog, "petarda" Klub Briža u Istanbulu

Izvor: B92, 30.Nov.2023

Fudbaleri AZ Alkmara su savladali Zrinjski na domaćem terenu, rezultatom 1:0, u okviru petog kola Lige konferencija i tako povećali šanse za plasman u plej-of...AZ je do pobede došao pogotkom sa bele tačke, a strelac je bio Vangelis Pavlidis...Gosti nisu imali ni jednu šansu da ugroze domaću ekipu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.