Pogledajte svečanu haljinu koju je za princezu Ljubicu kreirala Biljana Tipsarević

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte svečanu haljinu koju je za princezu Ljubicu kreirala Biljana Tipsarević

Venčanje princa Mihaila Karađorđevića i princeze Ljubice prvo je kraljevsko venčanje u Srbiji nakon Drugog svetskog rata.

Venčanje mladog para održano je po protokolima kraljevskih porodica. Pored samog čina sklapanja crkvenog braka, protokol je podrazumevao i svečanu ceremoniju pre venčanja sa gostima koji su pristigli iz svih delova sveta. Ovakva prilika zahtevala je i specijalne toalete.

Upravo tim povodom modna dizajnerka Biljana Tipsarević angažovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da kreira svečanu haljinu za princezu Ljubicu.

Haljina je osmišljena u skladu sa prilikom i izrađena od najfinijih materijala, a korišćena je i raskošna čipka sa ručnim radom, nabavljena ovim povodom iz Njujorka. Prozračnu haljinu od svile i čipke krase ručno vezeni motivi lišća, koji su inspirisani lepotom prirode, a savršeno su se uklopili u jesenju sezonu u kojoj je venčanje i upriličeno.

Princeza Ljubica pobrala je mnogo komplimenata, naročito od zvanica iz inostranstva, za haljinu koja je u potpunosti pratila sofisticiranost i eleganciju koju princeza nosi u sebi, a po čemu su kolekcije dizajnerke BIljane Tipsarević inače karakteristične.
Pogledaj vesti o: Kraljevsko venčanje

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kreirala ju je Biljana Tipsarević, a fotografije su do sada čuvane u tajnosti: Druga haljina koju je princeza Ljubica nosila na venčanju je san svake devojke (FOTO)

Izvor: Story, 31.Okt.2016

Venčanje između Njegovog kraljevskog visočanstva princa Mihaila Karađorđevića i princeze Ljubice, prvo je kraljevsko venčanje u Srbiji nakon Drugog svetskog rata, a svaki detalj privukao je veliku pažnju javnosti.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.