Haradinaj preti: Biće hapšenja

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 11:30

Haradinaj preti: Biće hapšenja

Daut Haradinaj iz Alijanse za budućnost Kosova tvrdi da će narednih dana biti hapšenja zvaničnika u vladi Aljbina Kurtija.

Ne precizirajući na šta misli, kaže da ima dokumente koje će ta stranka narednih dana dostaviti tužilaštvu, prenosi Gazeta 10.

Haradinaj je naveo i da su u nedavno objavljene dogovore Ministarstva koje predvodi Rozeta Hajdari umešani još neki funkcioneri.

"Mi ćemo na vreme dobiti materijale i ponuditi ih tužilaštvu. Bićete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svedoci da će narednih dana biti hapšenja, čak i na visokom nivou izvršne vlasti, Kao što ste videli visoke zvaničnike u Mitrovici, u slučaju direktora KEK-a, u aferi Berišaja i Rozete Hajdari, za šta imam informaciju da je umešano više od pet visokih funkcionera, a neki su i zamenici ministara koji imaju spremne optužnice i samo se čeka trenutak sprovođenja", rekao je Haradinaj.

Navodi da na Kosovu nema nedodirljivih ljudi te da svi treba da budu svesni da su danas na vlasti, dok sutra nisu.

"Svi će se suočiti sa pravdom, posebno oni koji su umešani u kriminal i korupciju. I nećemo odustati, kao što je to uradilo Samoopredeljenje", kazao je on.

Haradinaj ima primedbe i na račun TV Kljan Kosova, ali bez obzira na to, kaže da institucije treba da budu oprezne, čemu ih uči i iskustvo sa "Z-Mobile", koja je okončana arbitražom, a kao obeštećenje Kosovo je isplatilo oko 30 miliona evra toj kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.