Zajmio se da bi igrao razvojnu ligu, a sad odbio Lebrona! (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajmio se da bi igrao razvojnu ligu, a sad odbio Lebrona! (video)

Bio je na ivici da ostavi košarku, a danas želi da se nadmeće sa najboljima.

Košarkaš Orlando Medžika Džonatan Simons je leta 2015. godine bio potpuni anonimus u NBA okvirima.

Nakon koledža nije uspeo da se domogne NBA angažmana na draftu, potom je igrao i poluprofesionalnoj ABL ligi u SAD, da bi 2015. godine bio 150 dolara udaljen od nastavka karijere u košarci.

Imao je priliku da se pridruži filijali San Antonio Sparsa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u razvojnoj ligi, Ostin Sparsima, ali je za probu morao da izdvoji 150 dolara.

On taj novac nije imao, pa je morao da ga pozajmi od prijatelja.

Potpisao je ugovor sa ekipom iz glavnog grada države Teksas, ali se nije preterano isticao u razvojnoj ligi.

Tek je u drugoj sezoni u dresu Ostina počeo da beleži dobre brojke, pa je skrenuo i pažnju Grega Popoviča.

"Ludi Srbin" mu je dao šansu da se bori za ugovor u San Antoniju, u čemu je i uspeo, a zalaganjem na treninzima i sve boljim partijama sa klupe, polako je kupovao minute kod trenera "Mamuza".

Minule sezone je dobio i ozbiljniju rolu, nakon povrede Kavaja Lenarda je bio i jedan od lidera ekipe u plej-ofu, ali su Sparsi ovog leta odlučili da potpišu Rudija Geja, te je Simons postao slobodan igrač.



Mnogi timovi su želeli da ga vide u svojim redovima, a među njima bili su i Klivlend Kavalirsi. Lebronu se dopala ideja da ga preseli u Ohajo, pa je rešio da sa Simonsom obavi telefonski razgovor i pokuša da ga ubedi da mu se pridruži u Kavsima.

Za većinu igrača sam poziv popularnog "Kralja" bio bi dovoljan, ali ne i za Simonsa.

On je naime odbio Lebrona, jer je želeo da igra protiv njega.

"Pričao sam sa Lebronom preko telefona i on mi je rekao da me žele u Klivlendu.

Ali, ja sam mu rekao da želim da igram protiv njega. Želim da imam mogućnost da igram protiv elitnih momaka, kako bih za par godina bio gde su oni sada.

On mu je rekao da to poštuje
", izjavio je Simons.

Dakle, Džonatan Simons je odbio Lebrona, kako bi na parketu mogli da se nađu na suparničkim stranama, što malo ko može da poželi.

Potpisao je trogodišnji ugovor sa Orlandom, težak 20 miliona dolara, a već nakon 15ak utakmica postaje jasno da je napravio pravi izbor.

Na 14 odigranih duela u proseku je do sada upisivao 15 poena po utakmici, uz 3,3 skoka i 2,1 asistenciju.

Kapa dole za Simonsa, malo je ovako takmičarski nastrojenih košarkaša ostalo.
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.