Sjajna vest iz Amerike - Bravo, Vlade, zaslužio si! (foto)

Izvor: Sportske.net, 06.Apr.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajna vest iz Amerike - Bravo, Vlade, zaslužio si! (foto)

Bilo je samo pitanje vremena...

Odlična vest stiže ovog jutra iz Amerike, a objavio ju je poznati košarkaški novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski - proslavljeni srpski košarkaš, a sada generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac biće primljen u Kuću slavnih u Springfildu!

Prijem novih članova Kuće slavnih biće održan u Mineapolisu tokom NCAA fajnal fora od 6. do 8. aprila, a osim Divc su u konkurenciji za 2019. godinu bili i Kris Veber, Markes >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Džonson i Ben Valas, koji ovoga puta nisu izabrani.

Divac je u NBA proveo 16 godina, branio je boje Lejkersa, Šarlota i Sakramento Kingsa, gde je u periodu od 1998. do 2004. godine ostavio najdublji trag.

Jedan je od sedmorice igrača u istoriji NBA koji su tokom karijere ostvarili učinak od preko 13 hiljada poena, devet hiljada skokova, tri hiljade asistencija i hiljadu i po blokada.

U Kući slavnih Divac će se pridružiti Draženu Dalipagiću od naših košarkaša, a ranije su primljeni i Dražen Petrović, Dino Rađa i Krešimir Ćosić...

-

Via the International Committee, Vlade Divac has been chosen for induction into the Naismith Basketball Hall of Fame Class of 2019, sources tell ESPN. He’s one of seven NBA players with 13K points, 9K rebounds, 3K assists and 1,500 blocks. Divac had a storied FIBA career.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) April 6, 2019
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Velika čast za srpsku košarku: Divac u Kući slavnih!

Izvor: OkRadio.rs, 06.Apr.2019

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac izabran je za prijem u Kuću slavnih NBA lige, javlja ESPN. Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, pozivajući se na dobro proverene izvore, otkrio je na svom Tviter profil da će se nekadašnji centar Los Anđeles Lejkersa, Šarlot Hornetsa i Sakramento Kingsa...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.