Rasizam u Pireju – sudija prekinuo meč, Olimpijakosu se sprema kazna

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 10:45

Rasizam u Pireju – sudija prekinuo meč, Olimpijakosu se sprema kazna

Košarkaški klub Olimpijakos mogao bi da bude kažnjen sa utakmicom bez prisustva publike zbog vređanja sudije Žozefa Bisanga na meču protiv Valensije.

Francuski arbitar je na 26 sekundi do kraja prekinuo duel 14. kola Evrolige u Pireju, zbog rasističkih uvreda koje su mu bile upućene sa tribina.

Sačekalo se da krivac za taj ispad bude izbačen, pre nego što je meč nastavljen.

"Je** se crni majmune", navodno je rekao navijač grčkog kluba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ubrzo se oglasio Olimpijakos, koji je u saopštenju istakao da je tom navijaču oduzeta sezonska karta.

"Olimpijakos je uvek protiv svih oblika i akcija rasizma. Iz tog razloga, najoštrije osuđujemo današnji verbalni napad "navijača" našeg tima na jednog od sudija utakmice. Na kraju, saopštavamo da mu se sezonska karta odmah uklanja i da mu je zabranjen ulaz na Halu mira i prijateljstva. Zauvek", naveli su iz redova crveno-belih.

Međutim, to ih možda neće spasti od kazne, koja bi najverovatnije trebalo da bude meč bez navijača u "Dvorani mira i prijateljstva" u kontintentalnom takmičenju.

Olimpijakos je na kraju i izgubio duel sa španskim predstavnikom (63:57) i sada su na po sedam pobeda i poraza u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Olimpijakos bez milosti za svog navijača – doživotna zabrana

Izvor: B92, 16.Dec.2023

Košarkaški klub Olimpijakos doživotno je zabranio ulaz u halu svom navijaču koji je na rasnoj osnovi vređao jednog od sudija utakmice u Pireju protiv Valensije...Na meti ovog navijača bio je francuski sudija Džozef Bisang, iza koga su odmah stali Evroliga i Košarkaški savez Francuske...Ekspresno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.