Pešić: Zašto ne bismo imali stranca u reprezentaciji?

Izvor: B92, 21.Feb.2022, 20:37

Pešić: Zašto ne bismo imali stranca u reprezentaciji?

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o nastupu stranaca u dresu nacionalnog tima.

Kako je rekao na konferenciji za medije na okupljanju reprezentacije za mečeve sa Slovačkom, svi stranci sa srpskim pasošem su dobrodošli.

Kako kaže, niko od njih neće igrati u ovom "prozoru".

"Sve su to igrači koji bi u nekom narednom periodu mogli da zaigraju. Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko interesantnih igrača koji su rođeni ovde, a žive u SAD. U ovom trenutku po nekim kriterijumima zadovoljavaju i mogli bi da budu u kombinaciji ubuduće. Svi su dobrodošli", rekao je Pešić.

Govorio je i o uslovima da bi se to ostvarilo.

"Koji su kriterijumi da se igra u reprezentaciji? Postoje dva – kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju. Ne vidim razlog za spekulacije. Mi govorimo o strancu. U ženskoj reprezentaciji imamo Ivon Anderson. Po pravilima može da igra samo jedan stranac. Kuzmić je svojevremeno bio naturalizovan igrač, pošto je dobio srpski pasoš posle 16. godine. Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu, a ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog? Tih 11-12 stranaca koji su dobili srpski pasoš... Malo je njih koji zadovoljavaju taj kriterijum. Ne završava se sa takmičenjima sada", zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.