Održana svečana promocija monografije KSS Sto priča za sto godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 17:32

Održana svečana promocija monografije KSS "Sto priča za sto godina"

Knjiga spremljena povodom obeležavanja veka postojanja košarke u Srbiji.

Košarkaški savez Srbije (KSS) održao je danas u Narodnoj biblioteci Srbije promociju monografije "Sto priča za sto godina", koju je Savez, u saradnji sa Službenim glasnikom i novinarom lista "Politika" i autorom knjige Aleksandrom Miletićem, pripremio povodom obeležavanja veka postojanja košarke u Srbiji.

 - U godini kada obeležavamo vek postojanja košarke u Srbiji, bilo je logično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Košarkaški savez Srbije izda jednu ovakvu knjigu. Do sada je bila praksa da se monografije ovog tipa bave isključivo najvećim uspesima nacionalnih timova, a ovo je prvi put da smo posvetili pažnju i nekim drugim važnim stvarima koje su doprinele da postanemo zemlja košarke - rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. - Sto priča u monografiji poređano je hronološki, a poslednja, stota priča, posvećena je uspesima u ovoj godini, u kojoj je naša muška reprezentacija druga na svetu, muška 3x3 reprezentacija prva i na svetu i u Evropi, a juniorski muški tim najbolji u Evropi. Ovom knjigom zatvaramo jedno uspešno vekovno poglavlje.

Predsednik KSS posebnu je zahvalio autoru Aleksandru Miletiću. O knjizi i bogatoj istoriji naše košarke govorili su i direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević, reditelj Darko Bajić i autor Aleksandar Miletić. Svečanom događaju prisustvovali su i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, potpredsednik za mušku košarku Milenko Tepić, legendarni asovi i cenjeni gosti iz sveta košarke i sporta Blažo Stojanović, Vladislav Lučić, Miodrag Marić, Miodrag Babić, Đorđe Višacki, Jelica Komnenović, Gordana Radović, Predrag Bojić, Mlađan Šilobad, Vladimir Stanković i drugi.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Održana promocija monografije KSS "Sto priča za sto godina"

Izvor: B92, 29.Nov.2023

U Narodnoj biblioteci Srbije je održana svečana promocija monografije Košarkaškog saveza Srbije "Sto priča za sto godina"...Nju su KSS u saradnji sa Službenim glasnikom i autorom knjige Aleksandrom Miletićem pripremio povodom obeležavanja veka postojanja košarke u našoj zemlji...O knjizi i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.