OI: Sportisti SAD bolji nego ikada, Australijanci razočarali

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI: Sportisti SAD bolji nego ikada, Australijanci razočarali

Osvajanjem titule u košarci američki sportisti su danas osvojili 46. zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, što je više nego ikada u istoriji. Sportisti SAD osvojili su ukupno 104 medalje.

 

Na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. i u Meksiku 1968. sportisti SAD osvajali su po 45 zlatnih medalja.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Drugoplasirana Kina osvojila je 38 zlatnih medalja i može da bude zadovoljna, jer je osvojila više samo kada je bila domaćin Igara pre četiri godine.

 

Trećeplasirani, organizatori Britanci, takođe ne mogu da se žale, jer su ukupno osvojili 65 medalja, od kojih je 29 zlatno, što je njihov najbolji rezultat u poslednjih 100 godina.

 

Četvrta je Rusija sa čak 82 osvojene medalje, ali samo 24 zlatne, a slede Južna Koreja, Nemačka, Francuska, Italija, Mađarska i Australija koja je na 10. mestu.

 

Australijanci su, ipak, razočarani, pošto imaju samo sedam zlatnih medalja, što je pola od njihovog učinka u Pekingu 2008. godine. Australija je osvojila ukupno 35 medalja - sedam zlatnih, 16 srebrnih i 12 bronzanih.

 

Srbija je Olimpijske igre u Londonu završila na 42. mestu sa zlatnom, srebrnom i dve bronzane medalje.

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.