NAJAVA DANA (četvrtak, 7. januar): Divovski okršaj CSKA i Reala, Olimpijakos ruši Kuću, Đoković na Majera

Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (četvrtak, 7. januar): Divovski okršaj CSKA i Reala, Olimpijakos ruši Kuću, Đoković na Majera

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas

TROSTRUKI SUPERPAR

7018: CSKA – REAL MADRID, 18.00

(Košarka, Evroliga)


Još jedan okršaj dva košarkaška giganta. Armejci su drugu fazu takmičenja započeli porazom od Himkija dok je Real jedva uspeo da savlada Bamberg. Biće ovo još jedan duel Teodosića i De Koloa protiv Serhia >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rodrigeza i Luke Dončića. Real će biti bez povređenih Serhia Ljulja i Rudija Fernandeza. CSKA je najefikasniji tim Evrolige sa prosečno 91,1 ubačenih poena po utakmici. Ovo je 38 susret ova dva rivala uključujući finala iz 1963, 1965 i 1969. Ali van Top 16 faze nisu se sreli još od 2008. Od sedam utakmica koje su odigrali u Moskvi pet je pripalo domaćinu.

7019: DARUŠAFAKA – CEDEVITA, 20.00

(Košarka, Evroliga)


Oba tima u ovaj meč ulaze posle poraza sa otvarajućih utakmica Top 16 faze. Cedevita je poražena od Lokomotive Kuban, dok je Darušafaka izgubila od Unikahe. Ova utakmica zasnivaće se pre svega na duelima Mire Bilana i Semiha Erdena, ali i na bekovima Darušafake Džejmon Gordona, odnosno Cedevitinog  Džejkoba Pulena.

7020: KUĆA LABORAL –OLIMPIJAKOS, 20.30

(Košarka, Evroliga)


Španci i Grci sastaju se po treći put ove sezone. Dva puta je bio bolji Laboral, a jednom Olimpijakos. Vodeći igrač lige po indeksu korisnosti  Janis Borusis (22,2) još jednom će zaigrati protiv bivšeg kluba. Laboral Kuća je lider Evrolige u broju postignutih poena na domaćem terenu (93,2) dok je Olimpijakos najbolji u defanzivi sa 68,6 poena koliko dozvoljava protivniku. Ovaj učinak još je bolji na gostovanjima (61,3). Biće ovo utakmica u kojoj će prevagu odneti tim koji nametne protivniku svoj tempo igre. Na osam prethodnih duela crveno-beli su slavili pet puta.

7021: BARSELONA – HIMKI, 20.45

(Košarka, Evroliga)


Ovo će biti prvi susret ova dva kluba posle tri godine. Barselona je jedan od najefikasnijh timova kod kuće (84,4) dok je Himki visoko rangiran kada su u pitanju šutevi za tri poena (8,9) po meču ali i blokovi (5,5). Aleksej Šved imaće težak duel sa Stratosom Perperogluom, a ključni igrač Barse mogao bi da bude Ante Tomić za koga su gosti spremili Dmitrija Sokolova. Košarkaški triler u najavi.

2146: VIGAN – GILINHEM, 20.45

(Fudbal, Engleska 3)


Vigan i Gilinhem su među kandidatima za plasman u Čempionšip, zbog čega ova utakmica sama po sebi ima veliki značaj. Domaći važe za strpljivu ekipu koja nema običaj da srlja. Posle kriznog perioda u novembru podigli su formu i na poslednja tri meča ostvarili dve pobede i remi pa su trenutno petom mestu tabele. Gilinhem za razliku od njih uvek igra otvoreno, a najbolji dokaz su prethodne četiri utakmice od kojih su tri pobeđivali sa po tri gola koji su završavali u mrežama protivnika. Nalaze se na bod zaostatka u odnosu na prvoplasirani Barton. Rezultat sa šest prethodnih duela glasi 4:3 u korist Gilinhama.

4067: KADIZ – SELTA, 20.30

(Fudbal, Španija, Kup Kralja)


Zahvaljujući Realovom mućkom sa Čeriševim tim iz treće Španske divizije dospeo je u najboljih 16 klubova u Kupu Kralja. Naravno da će iskoristiti priliku i dati sve od sebe kako bi se u što boljem svetlu prikazali pred domaćom publikom i svom stadionu na kome su pokazali da itekako umeju da šokiraju velika imena. Trenutno su u nizu od četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima. U poslednjem meču prošle godine Selta je poražena u meču sa Bilbaom, a u prvom u novoj izgubili su od Malage. Ipak, radi se o petoplasiranom timu Primere i razlika u kvalitetu trebalo bi da odnese prevagu.

4068: EIBAR – LAS PALMAS, 20.30

(Fudbal, Španija, Kup Kralja)


Eibar pruža očajne partije u sezoni 2015/2016. Poraženi su od Deportiva u decembru, ali su prethodnu godinu ipak okončali trijumfom nad ekipom Hihon. Zatim su odigrali utakmicu sezone i sjajno započeli 2016. godinu. Deklasirali su Betis sa 4:0. Las Palmas je u solidnoj formi u poslednje vreme. Savladali su Betis i Granadu i odigrali nerešeno sa Atletik Bilbaom (2:2). Razlika na tabeli govori i o realnom odnosu snaga na terenu. Eibar je osmi, a Las Palmas šesnaesti.

5247: PAS JANINA – PANATINAIKOS, 14.00

(Fudbal, Kup Grčke)


Pas Janina je isplivala iz krize u kojoj su bili u novembru i dobrim delom decembra. Od polovine tog meseca ne znaju za poraz. Preciznije, pobedili su na dva prvenstvena meča, remizirali u Kupu i sada su na 8. mestu tabele. Panatinaikos se nalazi na trećem mestu iza Olimpijakosa i AEK-a. Na šest prethodnih mečeva poraženi su samo jednom. Tradicija je na strani gostiju. Od pet međusobnih duela Panatinaikos je pobeđivao četiri puta, a jedan meč završen je bez pobednika.

5248: CANIJA – OLIMPIJAKOS, 16.15

(Fudbal, Kup Grčke)


Canija je u lošem periodu. Naređali su šest utakmica bez pobede, preciznije tri poraza i tri remija i nalaze se na dnu tabele u drugoj ligi Grčke. Olimpijakos je lider Grčke Superlige i trenutno je u seriji od četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima. Ova dva tima nisu se sastajala ranije i sve osim pobede gostiju bilo bi ravno senzaciji.

7848: ĐOKOVIĆ – MAJER, 16.10

(Tenis, Doha)


Đoković je do ovog četvrtfinala došao pobedama bez izgubljenog seta protiv Brauna i Verdaska, a jednako ubedljiv bio je i Leonardo Majer koji je bio bolji od Bekera i Anduhara. Ovi teniseri do sada su se sastali jednom, na Australijen Openu 2014. godine, a bolji je bio Srbin u tri seta – 6:0, 6:4, 6:4. Pobednik ovog meča u polufinalu igra sa boljim iz duela Berdih Edmund.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.