Proizvođači jagoda zadovoljni, da li ćemo moći kupiti jagode po nižim cijenama

Izvor: Capital.ba, 07.Maj.2024, 15:57

Proizvođači jagoda zadovoljni, da li ćemo moći kupiti jagode po nižim cijenama

BANJALUKA, PRIJEDOR – Berba jagoda, prvog sezonskog voća u Republici Srpskoj, u jeku je, a proizvođači tvrde da će dobar rod i cijena od pet do osam maraka po kilogramu donijeti dobru zaradu. Foto: pixabay Dragoja Dojčinović, predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske, u razgovoru za “Nezavisne novine” ističe da odavno nije bila povoljnija godina kada je u pitanju proizvodnja jagoda. “Ove godine su vremenske prilike pogodovale uzgoju jagoda, bilo je dovoljno vlage i dosta sunčanih dana”, kazao je Dojčinović i istakao da uzgajivači nisu morali da koriste zaštitu, prenose Nezavisne novine. Dodao je da je ovogodišnji prinos jako dobar, što kvalitetom, što kvantitetom. “Budući da je ovo prvo sezonsko voće dosta...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Voćari u Srpskoj zadovoljni ovogodišnjim JAGODAMA "Vremenske prilike pogodovale uzgoju, bilo je dovoljno vlage i dosta sunčanih dana"

Izvor: Blic, 07.Maj.2024

Berba jagoda, prvog sezonskog voća u Republici Srpskoj, u jeku je, a proizvođači tvrde da će dobar rod i cena od 2,5 evra do 4 po kilogramu doneti dobru zaradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.