Maljkovićeva saopštila spisak igračica za OI kvalifikacije

Izvor: RTS, 31.Jan.2020, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljkovićeva saopštila spisak igračica za OI kvalifikacije

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak igračica za predstojeći Olimpijski kvalifikacioni turnir, koji će se od 6. do 9. februara igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. Košarkašice u Beograd stižu po završetku klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju, 2. februara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Na spisku se nalazi 16 igračica: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Miljana Bojović, Jovana Nogić, Snežana Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Kapitenka Jelena Bruks kaže da će turnir biti težak, jer ekipa neće imati mnogo vremena da se spremi.
"Sve smo jedva dočekale ovo okupljanje. Svakom se radujemo, ali ovo je nešto posebno, jer ćemo imati priliku da pred našom publikom obezbedimo prolazak na Olimpijske igre. Očekuje nas izuzetno težak turnir. Nijednu ekipu ne smemo potceniti, pošto sve dolaze sa istim ciljem. Nećemo imati mnogo vremena da se spremimo i zato moramo da imamo punu koncentraciju na mnogo informacija i detalja u ovih nekoliko dana. Neće biti nimalo lako, ali to je borba za Olimpijske igre i ne može biti drugačije", rekla je Bruksova za sajt KSS.
Košarkašice u Beograd stižu po završetku aktuelnih klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju, 2. februara, kada će se od 19 sati družiti sa navijačima u tržnom centru "Ušće".
Osvajačice evropske bronze prvu utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" odigraće u četvrtak, 6. februara protiv Sjedinjenih Država od 20 sati.
U subotu 8. februara, u 17 sati, protivnik će biti Nigerija, a u nedelju u isto vreme selekcija Mozambika.
Plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbolje plasirane ekipe uz Amerikanke, koje su se kao svetske šampionke već kvalifikovale za OI u Tokiju.

Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marina Maljković saopštila spisak za olimpijske kvalifikacije

Izvor: MozzartSport.com, 31.Jan.2020

Kreću srpske košarkašice na put ka Olimpijskim igrama. Ali, do Tokija čeka ih još jedna prepreka, kvalifikacioni turnir koji će se održati u Beogradu, ali koji ne bi trebalo, niti bi smelo, da bude preveliki zalogaj. Selektorka Marina Maljković objavila je danas spisak sa 16 košarkašica na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Leskovačka košarkašica ponovo u timu Marine Maljković

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2020

Nakon što je prošle godine bila deo košarkaške ekipe reprezentacije Srbije koja se sa Evropskog prvenstva vratila sa bronzom, Leskovčanka Maja Miljković pozvana je na pripreme za Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.