Maja Nikolić
Maja Nikolić

Marija Maja Nikolić rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine je srpska pop pevačica.
Još od malih nogu je imala sklonosti ka muzici, potiče iz muzičke porodice, otac Novak je imao svoj ansambl i izvodio zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala staru izvornu muziku.
Njen brat Marko je školovani muzičar završio je džez akademiju u Gracu. Vrlo rano je ušla u svet muzike i postala pevačica, ostvarila je san svojih roditelja koji nisu mogli da ulažu u nju i i njenu muzičku karijeru. Odrasla je u Nišu, detinjstvo je provodila kod bake i deke, koji su mnogo uticali na njeno vaspitanje. Glumačku akademiju je pohađala u Prištini. Kao mala išla je na takmičenja iz geografije i istorije, dok je najbolja bila u šahu, osvajala je medalje, bila je vukovac u školi.

Prvi nastup je imala sa sedam godina na festivalu Majska pesma u Nišu, pesmu je otpevala u duetu sa bratom i osvojili su prvo mesto. Vrlo brzo je zaradila i svoj prvi honorar. Njen raspon glasa je tri oktave, često je umela da izjavi kako je njen glas božji dar. Sa 13. godina je počela da peva aktivno u kafićima i picerijama.
Pevala je evergrin, soul, džez, jedna je od pevačica sa najvećim rasponom glasa i najkvalitetnijim na Balkanu i šire. Posle završene gimnazije Maja se preselila u Beograd i počela da peva po klubovima, vremena nije imala za studije.

U to vreme i tokom devedesetih Maja je doživela veliki uspon i uspeh na svim poljima, imala je najveće koncerte i turneje po celoj Jugoslaviji, imala je svoj bend i hitove, i prva pevačica koja je imala menadžere za Ameriku i Evropu. Kroz njenu prošlost upisano je puno ljubavi i dva neuspela teška braka iz kojih ima sinove Lazara i Novaka. Posle težih razvoda izjavila je da je imala nesreće da bude sa ljudima koji nisu umeli da joj pruže podršku i da je bila primorana da ostavi i karijeru i sve iza sebe i krene u novi život.

Danas se bori za starateljstvo nad decom i živi jedan novi život, često se pojavljuje kao glumica u rijaliti programima Farma i Veliki brat. Vrlo bitan period života je provela u Americi gde je započela život i karijeru sa 500 maraka u džepu.

Osam godina je pevala u džez klubovima i na većim manifestacijama, osvojila je nagradu i na takmičenju Zlatni satelit i vratila se u Beograd. Za uživo otpevanu pesmu iz filma Sve o dečaku gde glavnu ulogu tumači Hju Grant 2004. godine je osvojila prvo mesto i dobila nagradu, čak je i Madona bila nominovana za nagradu ali je prvo mesto odnela Maja Nikolić. Vrata su joj bila otvorena za mnogo veći uspeh međutim iznenada je morala da se vrati u Srbiju zbog sina Novaka. I više se nije previše posvećivala karijeri već svojoj deci.
Teške faze životne su je više puta udaljile od estrade, izgubila je tri trudnoće, dva puta je bila klinički mrtva, pet koma je preživela, i uprkos svemu tome ona je večiti optimista. Veruje u Boga, posti i posećuje crkve.

Učestvuje u humanitarnim akcijama i odaziva se redovno pozivima. Za njenu uspešnu muzičku karijeru zaslužna je Maja Odžaklijevska koja je bila oduševljena njenim glasom, upoznala ju je sa ljudima sa Rts, i sa Vladimirom Graićem Grajom koji je autor njenih hitova.

Učesnica je brojnih festivala, na kojima je osvojila 24 nagrade, prvo mesto na Mesamu 1994. godine i drugo mesto 1996. godine, 1998. godine pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom Ne traži me više, mnogo je hitova koje je Maja otpevala a otpevala je i neke od najlepših balada. Radi za rusku firmu Komandante, završila je kurs za biznis i menadžment a radi kao marketing menadžer.

Njeni najveći hitovi su:
Uzmi me, Kao da sam luda, Ako veruješ, Tamo daleko, Samo jednom se voli, Odlazi, Ja znam da ti mene ne voliš, Apoteka, Samo za tvoje oči.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: medio.rs, 17.Okt.2017, 11:54

(FOTO) OD MALOG ANDjELA DO SKANDAL MAJSTORA Maja Nikolic objavila fotku koja je mnoge raznezila

(FOTO) OD MALOG ANDjELA DO SKANDAL MAJSTORA Maja Nikolic objavila fotku koja je mnoge raznezila

Danas je rijaliti zvezda i pevačica koja svojim postupcima stalno iznenađuje fanove, a nekada je bila beba anđeoskog lica.

Detaljnije >>


Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2017, 20:17

Ponovo priče o jednoj koloni opozicije

Boris Tadić tvrdi da za kolonu na beogradskim izborima u kojoj bi bio sa Zoranom Živkovićem čuje prvi put. Detaljnije u prilogu Maje Nikolić:. : N1

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 13.Okt.2017, 14:01

ŠOKANTNO! Maja Nikolić pokazala MEĐUNOŽJE! (foto)

ŠOKANTNO! Maja Nikolić pokazala MEĐUNOŽJE! (foto)

Maja Nikolić iza sebe ima karijeru od dve decenije i majka je dva sina, ali to je ne sprečava da objavljuje seksi slike na svom Instagram profilu. Ovaj put Nikolićeva je objavila fotografiju na kojoj leži u krevetu prekrštenih nogu. Ono što je mnogima zapada za oko je njeno...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 13.Okt.2017

(FOTO) IAKO JE MAJKA 2 SINA: Maja Nikolić pokazala međunožje!

(FOTO) IAKO JE MAJKA 2 SINA: Maja Nikolić pokazala međunožje!

Maja Nikolić iza sebe ima karijeru od dve decenije i majka je dva sina, ali to je ne sprečava da objavljuje seksi slike na svom Instagram profilu.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 13.Okt.2017

NEPRIMERENO, ZAR NE? Naša pevačica sa dve decenije dugom karijerom bez iole sramote pokazala međunožje

NEPRIMERENO, ZAR NE? Naša pevačica sa dve decenije dugom karijerom bez iole sramote pokazala međunožje

Da li se ovo ponašanje može okarakterisati kao skandalozno? Iako iza sebe ima karijeru dugu više od dve decenije i majka je dva sina, naša popularna pevačica Maja Nikolić objavila je fotografiju iz kreveta.. Na njoj, Maja leži u krevetu prekrštenih nogu. Vidljivo je da je Maja...

Detaljnije >>

Izvor: BKTV News, 12.Okt.2017, 23:04

Jeziva svedočenja radnika Centra za socijalni rad: "Bacio je mrtvo dete na pod, pa krenuo da nas ubada"

Jeziva svedočenja radnika Centra za socijalni rad: Bacio je mrtvo dete na pod, pa krenuo da nas ubada

Radnici Centra za socijalni rad u Rakovici ispričali su u ponedeljak u Višem tužilaštvu sve detalje ubistva Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4), koje se dogodilo u julu ove godine ispred Centra gde oni rade.. Kako "Blic" saznaje, mesec dana nakon što je saslušana jedna od radnica Centra koja je bila svedok monstruoznog ubistva nesrećne Maje i njenog sina Mihaila, koje je usmrtio Marko Nikolić (42), druga dva radnika Centra u Rakovici, koji su takođe žrtve Nikolića,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 12.Okt.2017

DAN UŽASA Jeziva svedočenja o ubistvu Maje i malog Mihaila: "Bacio je mrtvo dete na pod, pa krenuo da nas ubada"

DAN UŽASA Jeziva svedočenja o ubistvu Maje i malog Mihaila: Bacio je mrtvo dete na pod, pa krenuo da nas ubada

Čuo sam: „Nemoj, Marko. Nemoj to da radiš!“ i utrčao u zgradu. Imao sam šta da vidim, dete leži na podu a Nikolić udara Maju, ispričao je svedok ubistva u Rakovici.. Radnici Centra za socijalni rad u Rakovici ispričali su u ponedeljak u Višem tužilaštvu sve detalje ubistva Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4), koje se dogodilo u julu ove godine ispred Centra gde oni rade. Kako saznajemo, mesec dana nakon što je saslušana jedna od radnica Centra...

Detaljnije >>