MILAN JEZDIMIROVIĆ ZA SD: Nije samo košarka, u Litvaniji se igra i dobar fudbal

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2024, 10:48

MILAN JEZDIMIROVIĆ ZA SD: Nije samo košarka, u Litvaniji se igra i dobar fudbal

Veliki je broj Brazilaca, Portugalaca, ali i igrača sa Balkana.

Spskih fudbalera ima na svim meridijanima, a najviše znamo o onima koji igraju u najvećim ligama. Ipak, kroz priču Milana Jezdimirovića, odbrambenog fudbalera koji je prve fudbalske korake učio u Užicu i Zlatiboru, stekli smo uvid kako je igrati u Litvaniji.

Zemlja koja je nama poznatija po košarci, ipak ima fudbalsku ligu koja je destinacija za mnogo stranaca, među kojima ima najviše igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa prostora Balkana, a fudbalera iz Srbije ima u pet timova iz Litvanije. Prvenstvo u toj baltičkoj zemlji je nedavno završeno, titulu je odneo Panevežis, a Milan Jezdimirović nam prenosi utiske iz prethodne sezone gde je igrao za Fudbalski klub „Džiugas“.

- Prošle godine, kada sam došao u Litvaniju, odmah sam primetio da je kvalitet lige na zavidnom nivou. Ima mnogo stranaca, velik je broj Brazilaca, Portugalaca, ali i igrača sa Balkana. Velika je konkurencija, a najpoznatiji klubovi su „Žalgiris“, zatim „Kaunas“, kao i „Panevežis“, tim koji je osvojio ove godine šampionat - naveo je Jezdimirović.

Stameni desni bek, koji je u Srbiji nastupao za Zlatibor, Jedinstvo i Slobodu iz Užica, a nakon toga u subotičkom Spartaku i Radniku iz Surdulice, u prvi plan stavlja visoku profesionalnost Litvanskih fudbalskih klubova.

- Igrao sam u klubu „Džiugas“, koji je iz malog grada Telšaj, u blizini Baltičkog mora, ali bez obzira na to što je klub nešto manji u odnosu na pomenute, poznatije sportske kolektive, nikada nije bilo nijednog slučaja da dogovoreni uslovi nisu ispoštovani. Liga je dobro organizovana, a pošto se Litvanija nalazi na severu Evrope, u hladnijim mesecima fudbal se igra i u zatvorenim arenama - sa respektom o litvanskom fudbalu govori govori Milan Jezdimirović.

Ipak, fudbalski i sportski izazovi vode igrače širom sveta, te se nameće pitanje gde će karijeru nastaviti nekadašnji pouzdani bek timova iz naše Superlige. -

- Sa litvanskim „Džiugasom“ sam ostvario cilj kluba za proteklu sezonu. Kroz baraž smo izborili opstanak u ligi i mogu da kažem da je bio zapažen moj doprinos. Nakon dobrih partija u litvanskom prvenstvu, usledilo je nekoliko ponuda iz Rusije i Jermenije. Kako stvari stoje, karijeru ću ipak nastaviti na toplijim destinacijama jer imam vrlo unosnu ponudu sa Malte. Ipak, voleo bih da u budućnosti ponovo dođem u Litvaniju jer, još jednom ističem, oduševljen sam profesionalnošću ljudi koji čine fudbalsku celinu u toj baltičkoj zemlji -  zaključio je Milan Jezdimirović
Pogledaj vesti o: Košarka,   Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.