Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 13:25

Kriza prinudila Belgijance da se sve više oslanjaju na sopstvene snage

U belgijskim klubovima značajno skočila minutaža domaćih igrača

Godinama je belgijska klupska košarka bila odksočna daska američkim igračima za Evropu. Ne mali broj Amerikanaca je upravo u toj zemlji napravio prve (uspešne) korake na Starom kontinentu na putu do daleko značajnijih košarkaških destinacija. Politika tamošnjih klova nije se menjala do početka ove sezone, a onda je od jeseni napravljen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zakoret. Sada je domaćim igračima pružiena značajno veću šansa u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu.

Kako piše "Dernje er", Belgijancima u svojim klubovima je ove sezone porasla minutaža za čak 63,5 odsto nego lane. Naveden je primer Limburga u čijem timu su stranci prošle sezone bili na terenu čak 62,2 odsto vremena, dok su ove takmičerska godine domaći igrači u značajnoj predsnosti sa 68,8 vremena u igri.

Posledica ovog napretka su i povećani učinci belgijskih košarkaša koji su ove sezone ubacuju 68,2 odsto više poena nego prošle.

"Za mnoge klubove ova promena je iznuđena. U aktuelnim ekonomskim uslovima uslovljeni krizom odlučili su se da šansu pruže svojim snagama umesto da strancima plaćaju astronomske sume, kao što je to bio slučaj u prošlosti", navodi belgijski dnevnik.

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.