KSS i klubovi: Transformacija ABA po FIBA

Izvor: B92, 03.Jun.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS i klubovi: Transformacija ABA po FIBA

Košarkaški savez Srbije i srpski klubovi u ABA ligi saglasni su u oceni da transformacija tog takmičenja bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA.

To je zaključak sastanka predstavnika vladajućeg tela srpske košarke, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika regionalne lige, u kojem se dodaje da novi format Jadranske lige mora da bude i po standardima Evrolige.

Srpski nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savezi su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na naj najviši košarkaški interes”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Savez i klubovi apeluju na sve strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do prihvatljivog rešenja za FIBA, klubove i Saveze.

Sastanak koji je održan usledio je posle odbijanja čelnika ABA lige da dođu u Beograd na razgovor oko usaglašavanja formata takmičenja.

.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KSS i klubovi složno za srpski nacionalni interes!

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2015

Na današnjem sastanku čelnika Košarkaškog saveza Srbije i srpskih klubova učesnika ABA lige, postignuta je saglasnost u vezi sa načinom transformacije regionalne lige...Današnjem sastanku u KSS prisustvovali su predstavnici Crvene zvezde Telekom, Partizana, Metalca i Mega Leksa...Svi oni su postigli...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.