Transformacija lige po zahtevima Fibe i Evrolige

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transformacija lige po zahtevima Fibe i Evrolige

Srpski klubovi koji se takmiče u Jadranskoj ligi i Košarkaški savez Srbije (KSS) zahtevaju da transformacija regionalne lige bude urađena u skladu sa zahtevima Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) i Evrolige

U današnjem zajedničkom saopštenju KSS-a, Partizana, Crvene zvezde, Metalca i Mega Leksa navodi se da je "sprski nacionalni košarkaški interes nesmetano učešće reprezentativnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << selekcija Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima".

"Svi klubovi i nacionalni košarkaški savez saglasni su da sve odluke usklađuju u odosu na taj najviši srpski košarkaški interes. Srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na sve umešane strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za Fiba, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije", navodi se u saopštenju.

Sastanak je održan pošto se predstavnici regionalne lige nisu pojavili na razgovorima oko novog formata takmičenja.

Fiba Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. Fiba je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.