Sreda, 03.06.2015.

15:26

KSS i klubovi: Transformacija ABA po FIBA

Košarkaški savez Srbije i srpski klubovi u ABA ligi saglasni su u oceni da transformacija tog takmičenja bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA.

Izvor: JT

Default images

To je zaključak sastanka predstavnika vladajućeg tela srpske košarke, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika regionalne lige, u kojem se dodaje da novi format Jadranske lige mora da bude i po standardima Evrolige.

Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savezi su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na naj najviši košarkaški interes”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Savez i klubovi apeluju na sve strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do prihvatljivog rešenja za FIBA, klubove i Saveze.

Sastanak koji je održan usledio je posle odbijanja čelnika ABA lige da dođu u Beograd na razgovor oko usaglašavanja formata takmičenja.
kss.rs
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: