Ivković: Niko iz države nije čestitao ulazak u Kuću slavnih

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković: Niko iz države nije čestitao ulazak u Kuću slavnih

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković izjavio je za N1 da, kad bi se odvojio tim koji je otputovao na Evropsko prvenstvo u košarci i igrači koji neće učestvovati, ispada da najbolji igrači neće igrati. Prema njegovom mišljenju, veliki uspeh bi bio ulazak u polufinale i borba za medalju.

Ivković kaže da prvenstvo Evrope nije ništa slabije od Svetskog prvenstva i smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da bi tim, da je kompletan, imao pritisak vrhunskog rezultata.

Novak Đoković da bude primer kako i koliko treba da se radi.

"Naš tim je izuzetno oslabljen, nismo mogli ni da pretpostavimo. Povrede su deo sporta, to je viša sila. A bilo je i otkaza pod pritsikom nekog jačeg, očigledno je to u voom slučaju NBA", rekao je Ivković gostujući u Novom danu.

On kaže da je pratio reprezentaciju tokom priprema i pripremnih utakmica i ocenjuje da je tim "izvanredno vođen i treniran".

"Impresionirao me je Saša Đorđević koji nijednog momenta nije ni pokušao da uđe u alibi, već je rekao da se ambicije ne menjaju i da veruje u ovaj tim. Đorđević je počeo rano da igra i vrlo rano se nametnuo kao igrač pobednik. Razume igru i već sad je veliki trener", kaže on.

Ivković smatra da se ne postavlja pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju i podseća da su danas igrači sve opterećeniji.

"U olimpijskoj godini 1998. ja sam imao na okupu reprezentaciju pet i po meseci. Osnovni problem su povrrede igrača zbog gustog rasporeda, prema statistici na Evropskom prvenstvu neće biti 43 igrača koji su među najboljima", rekao je on.

Krajem narednog meseca Ivković će ući u Kuću slavnih, ali kaže da to priznanje "ne izaziva erupciju oduševljenja".

"Imao sam sreću da trenerima dobre košarkaše, imao sam izuzetne saradnike, trenere, rukovodioce, pa i publiku. Oni su svi deo toga, pre bih rekao da je to momenat vraćanja emocija šta je sve dovelo do toga", rekao je on.

Dodaje da je to priznanje za srpski sport i državu, ali potvrđuje da mu niko iz države nije čestitao.

"Ovde je jedna era straha jer niko ne želi da mi priđe da mi čestita. Rekao sam da ne želim da budem disident niti da uđem u politiku. Ne bih nikoga da ističem, ali na ispraćaju košarkaša video sam Vanju Udovičića koji je krasan momak, ne mogu da kažem da ga je strah i da nije smeo da mi priđe među ostalim ministrima, ali mislim da je to stvar vaspitanja, ali me ne pogađa njegovo ponašanje", rekao je Ivković.

Dodao je da su mu bliski ljudi iz košarke čestitali.

Ivković smatra da osvojen trofej ne znači da je neko najbolji trener.

"Ima puno trenera koji nisu ništa osvojili, ali su znali da produkuju i edukuju igrače. Trudio sam se da imam 30 odsto mladih igrača, ali danas je nemoguće naći vremena za individualni rad", kaže Ivković.

On kaže da je oproštajna utakmica u Atini 20. septembra, koju Olimpijakos organizuje njemu u čast, humanitarnog karaktera, ali nije želeo da govori o tome da li je politika imala uticaj da se takva utakmica ne organizuje u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUŠAN IVKOVIĆ: Ministar Udovičić pokazao svoje vaspitanje time što mi nije čestitao ulazak u Kuću slavnih

Izvor: Kurir, 31.Avg.2017

Srpski trener Dušan Ivković izjavio je danas da je pitanje vaspitanja to što mu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nije čestitao ulazak u košarkašku Kuću slavnih.

Nastavak na Kurir...

Sramota Srbije: Dudi Ivkoviću niko iz države nije čestitao ulazak u Kuću slavnih!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017

Krajem narednog meseca Dušan Duda Ivković ući će u Kuću slavnih, ali kaže da to priznanje "ne izaziva erupciju oduševljenja". Proslavljeni trener kaže da je to priznanje za srpski sport i državu, ali potvrđuje da mu niko iz države nije čestitao...- Ovde je jedna era straha jer niko ne želi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Čitajte na VESTI DIGITAL - Dušan Ivković: Niko iz države mi nije čestitao

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017

Proslavljeni košarkaški trener Dušan - Duda Ivković izjavio je za N1 da, kad bi se odvojila ekipa koja je otputovala na EP i igrači koji neće učestvovati, ispada da najboljih neće biti u Istanbulu...Prema njegovom mišljenju, veliki uspeh bi bio ulazak u polufinale i borba za medalju. Ivković...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.