Izvor: JužneVesti.com, 29.Jun.2022, 18:21

Dejan Davidovac u "15 minuta" pred meč sa Belgijom: Publika je razlog što igramo u Nišu

"Volim da igram u Nišu, dobra je atmosfera, jedan od razloga što reprezentacija igra ovde je publika", kaže košarkaški reprezentativac i novi igrač CSKA iz Moskve Dejan Davidovac u emisiji "15 minuta". Očekuje tešku utakmicu sa Letonijom, o Belgiji još ne razmišljaju, a o saradnji sa selektorom Svetislavom Karijem Pešićem ima samo reči hvale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
foto: Južne vesti

Niš je nova baza seniorske košarkaške reprezentacije koja će poslednji meč prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigrati u "Čairu". Protivnik 3. jula od 21 sat biće Belgija, ali kako je rekao Dejan Davidovac, ekipa trenutno razmišlja samo o Letoniji sa kojom u Rigi igra 30. juna.

Očekujem tešku utakmicu. Mi nismo u sastavu u kom smo bili jesenas, oni imaju dobru ekipu, došli su im i NBA i evroligaški igrači. Jači su nego jesenas, ali i mi smo bolja ekipa. Još se nismo pripremali tako direktno za Belgiju, prvo gledamo meč sa Letonijom - kaže Davidovac.

Potpisivanje ugovora sa osmostrukim prvakom Evrope CSKA iz Moskve zvuči kao dobar razlog da se preskoči ova akcija sa reprezentacijom, međutim Davidovcu to nije palo na pamet.

Ne bih rekao da je trend otkazivanje reprezentaciji, igrači imaju dobre razloge. Sezone su jako dugačke, ima mnogo utakmica, igrači su umorni, ima mnogo povreda. Razumljivi su ostanci, znam kako im je. Sa druge strane, ja sam tu i drago mi je zbog toga - kaže Davidovac.

foto: Južne vesti

Reprezentacija je u Nišu od subote veče gde se sprema za poslednje dve utakmice prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Pripreme teku dobro, atmosfera je dobra, priključivali smo se jedan po jedan. Skupili smo se, igrali utakmicu zatvorenog tipa, sagledali smo našu igru, greške, da učimo i ispravljamo stvari. Sve teče kako treba - dodaje Davidovac.

O Nišu ima pozitivno mišljenje jer je igrao više puta na Kupu Koraća, a posebno mu je draga publika.

Ja volim da igram u Nišu. Dosta puta sam igrao Kup ovde, sa Vršcem, FMP-om, Zvezdom, ovde je dobra atmosfera, grad lep, sve mi se sviđa. Jedan od razloga što smo došli je sigurno publika, pa očekujem dobru atmosferu i u nedelju. Niš zaslužuje dobar košarkaški klub, veliki je grad, ima dobre uslove. Volim ovde da dođem, da igram, nisam pratio baš dešavanja, ali sam igrao protiv Konstantina i sećam se te utakmice. Niš zaslužuje da ima jak košarkaški klub - kaže Davidovac.

foto: Južne vesti

Od pre par dana Dejan Davidovac, rođeni Zrenjaninac, novi je član CSKA iz Moskve.

Pet godina sam u Zvezdi i prvi put da mi je istekao ugovor. Dobio sam ponudu od CSKA, dobri su uslovi, čuo sam se sa trenerom. Nije mi bilo teško da donesem odluku, bilo mi je teško da odem iz Zvezde - kaže Davidovac.

O saradnji sa Svetislavom Pešićem, zajedničkoj niti koja ih spaja, igranju u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji, pogledajte u emisiji "15 minuta".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.