UDOVIČIĆ POSLE DOBIJANJA KVALIFIKACIONOG TURNIRA ZA OI: Mi smo jedinstven primer u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDOVIČIĆ POSLE DOBIJANJA KVALIFIKACIONOG TURNIRA ZA OI: Mi smo jedinstven primer u svetu

Ministar omladine i sporta presrećan.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičic izjavio je da je ponosan i srećan što je Srbija dobila domaćinstvo za muški i ženski košarkaški predolimpijski turnir, te da je to jedinstven primer u svetu.

Odlukom FIBA, Beograd će biti domaćin ženskog kvalifikacionog turnira za OI u Tokiju od 6. do 9. februara, dok će košarkaše ugostiti od 23. do 28. juna sledeće godine.

- Ponosni smo i sreći što ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponovo biti domaćini velikih međunarodnih takmičenja. Ovo je u rangu osvajanja zlatne medalje, da drugi put za redom dobijemo muški kvalifikacioni turnir. Nadali smo se i borili smo za ženski, ali je ogromna potvrda jednog sistemskog rada i svega onoga što smo zajednički uradili u prethodnih pet godina za košarku i Srbiju - rekao je Udovičić Tanjugu.

On je dodao da će ministarstvo nastaviti da podržava sve Saveze, istakavši da su ulaganja u sistem sport nikad veća, što se pokazuje i kroz organizaciju međinarodnih takmičenja.

- Dobiti ponovo muški kvalifikacioni turnir i biti domaćin oba turnira kao jedinstveni primer u svetu. Pokazujemo s jedne strane da smo to zašluzili, a s druge da dajemo mogućnost da se u Srbiji igra svetska košarka i da smo sa razlogom u samom vrhu rangiranja muške i ženske košarke. Sa razlogom možemo da očekujemo i da se kroz ova dva turnira plasiraju na OI i da onda možemo da očekujemo i medalju sa OI.

Ministar Udovičić čestitao je svima koji su radili na dobijanju organizacije turnira.

- Mesec dana smo bili u dnevnoj komunikaciji, svako iz svog segmenta je pokušao da učini sve kako bismo doveli svetsku kosarku u Srbiju. Mislim da svi zajedno treba budemo ponosni. Ovo je jedan dokaz koliko je srpska košarka u svetu priznata i koliko je pionir u mnogim stvarima - zaključio je Udovičić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jovana Đorđević, supruga Filipa Đorđevića.

🍒

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Jun 4, 2019 at 2:06am PDT

Judge me by the people I avoid 💭

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Jul 2, 2019 at 3:27am PDT

The view 🌅

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on May 9, 2019 at 3:33am PDT

Howling at the moon 🌙

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Apr 22, 2019 at 5:02am PDT

Giorno di bucato 🤷🏻‍♀️

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Mar 28, 2019 at 1:00pm PDT

It's almost that time of the year ☀️

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Mar 27, 2019 at 4:41am PDT

20.09. 🎉

A post shared by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Jan 31, 2019 at 11:33am PST
Pogledaj vesti o: Košarka,   Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.