Danilović za RTS: Organizacija turnira krupan korak ka Tokiju

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović za RTS: Organizacija turnira krupan korak ka Tokiju

Predsednik KSS Predrag Danilović, koji će surta biti gost Jutarnjeg dnevnika, rekao je da je organizacija kvalifikacionih turnira za plsman na OI u Tokiju krupan korak ka plasmanu košarkaških selekcija na Igre i zahvalio se državi na podršci pri organizaciji turnura.
Srbija je dobila organizaciju kvalifikacionih turnira za Tokio u obe konkurencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a predsednik Danilović smatra da je to krupan korak ka plasmanu na Igre.

"Mislim da je ovo prvi značajan korak ka odlasku u Tokio. Ovo je velika pobeda Košarkaškogsaveza Srbije. Treba reći da bez pomoći države, bez pomoća predsednika Vučića i ministra omladine i sporta i cele Vlade, ne bi uopšte došli u situaciju da se kandidujemo, a kamoli da dođemo u situaciju da organizujemo ova dva turnira. Ovo je zajednička pobeda Košarkaškog saveza Srbije i države Srbije", rekao je Danilović.
Danilović kaže da će igranje na domaćem terenu biti dodatna motivacija i za košarkaše i košarkašice.
"Da bi otišli u Tokio, moramo da pobedimo. Sigurno da je velika prednost to što ćemo biti organizatori. I našim momcima i našim damama biće mnogo lakše i veća motivacija kada igraju u svojoj zemlji. Ne bih pravio nikakve kalkulacije, jer svaki put kada smo to radili - nije bilo onako kako smo se nadali. Ići ćemo korak po korak, potrudićemo se i siguran sam da ćemo biti odlični organizatori, kao što smo više puta dosad i radili. To je najvažnija stvar", rekao je predsednik KSS.
Žreb za sastav grupa za sve turnire zakazan je za 27. novembar u švajcarskom Misu.
O svim ovim temama predsednik KSS Predrag Danilović surta će opširnije govoriti u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danilović: Već ovo je svojevrsna pobeda

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 10:40

Svetska košarkaška federacija izabrala je domaćine kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u konkurenciji košarkaša i košarkašica. Među njima je i Srbija, koja će ugostiti reprezentacije u obe konkurencije. Tim povodom gost Jutarnjeg dnevnika RTS-a je Predrag Danilović predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.