Zvanično: Srbija je domaćin košarkaških turnira za OI u obe konkurencije

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično: Srbija je domaćin košarkaških turnira za OI u obe konkurencije

Košarkaši i košarkašice Srbije pred svojom publikom boriće se za mesto u Tokiju 2020. Srbija je dobila domaćinstvo košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. u obe konkurencije. FIBA je zvanično objavila ono što su "Novosti online" napisale dan ranije: Košarkašice i košarkaši Srbije pred svojom publikom boriće se za mesto na Igrama u Tokiju 2020. Ženske kvalifikacije odigraće se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od 6. do 9. februara 2020. godine. Turniri će se igrati u Belgiji, Kini, Francuskoj i Srbiji, a gradovi domaćini su: Ostende, Fošan, Briž i Beograd. Pored izabranica Marine Maljković za mesto u Tokiju boriće se Španija, Francuska, Belgija, Velika Britanije i Švedska. U muškoj konkurenciji, 24 ekipe bore se na četiri turnira po šest ekipa. Zemlje domaćini biće Kanada, Hrvatska, Litvanija i Srbija, a gradovi u kojima će se igrati: Viktorija, Split, Kaunas i Beograd. Igraće od 23. do 28.juna. Pored Srbije od evropskih timova za japansku vizu bore se i Hrvati, Slovenci, Česi, Poljaci, Litvanci, Grci, Italijani, Rusi, Nemci i Turci. Grupe će biti izbalansirane geografski iz pet regiona Svetske košarkaške federacije, a ko će protiv koga igrati biće poznato posle žreba 27. novembra.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANILOVIĆ: VELIKI USPEH KSS I SRBIJE! Bićemo sjajni domaćini, idemo u Tokio u obe konkurencije!

Izvor: Kurir, 15.Nov.2019

Predrag Danilović rekao je danas da je dobijanje domaćinstva i ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju veliki uspeh KSS-a i države Srbije.

Nastavak na Kurir...

UDOVIČIĆ POSLE DOBIJANJA KVALIFIKACIONOG TURNIRA ZA OI: Mi smo jedinstven primer u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 01:14

Ministar omladine i sporta presrećan...Ministar omladine i sporta Vanja Udovičic izjavio je da je ponosan i srećan što je Srbija dobila domaćinstvo za muški i ženski košarkaški predolimpijski turnir, te da je to jedinstven primer u svetu...Odlukom FIBA, Beograd će biti domaćin ženskog kvalifikacionog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.