Vlada: Nove barikade nam ne trebaju

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Nove barikade nam ne trebaju

Vlada Srbije konstatovala je danas da je Srbija ispunila sve uslove za sticanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i usvojila dva dokumenta neophodna za sprovođenje dogovora postignutih u pregovorima Beograda i Prištine. Vlada je poručila Srbima sa Kosova i Metohije da ne postavljaju ponovo barikade, jer to "nije u interesu države".

"Vlada Srbije ispunila je sve uslove za sticanje statusa kandidata", rekao je direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Milivoje Mihajlović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Vlada je pozvala sve građane da ne pribegavaju novom postavljanju barikada na severu Kosova i Metohije, rekao je koordinator Vlade za odnose sa medijima Slobodan Homen. Kako je istakao, novo postavljanje barikada bilo bi u direktnoj suprotnosti sa interesima Srbije.

Vlada Srbije usvojila je danas dva dokumenta neophodna za sprovođenje dogovora postignutih u pregovorima Beograda i Prištine, kao i sporazuma o slobodi kretanja.

Mihajlović je rekao da je Vlada donela Uredbu o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u katastru zemljišta za Kosovo i Metohiju i zaključak o osiguranju motornih vozila sa registarskim tablicama koje su izdale privremene institucije Kosova.

Kako je naveo, uredba je doneta radi vođenja pouzdane katastarske evidencije o nepokretnostima i pravima građana i drugih subjekata za vreme važenja Rezolucije 1244.

Mihajlović je objasnio da posebna obrada podataka podrazumeva skeniranje i fotografisanje podataka, koje će obavljati Republički geodetski zavod i koji će te podatke dostavljati timu za dijalog sa Prištinom.

Prema Vladinom zaključku, Udruženje osiguravača Srbije je nosilac posla organizacije izdavanja polise osiguranja vozilima sa tablicama privremenih institucija, kako na administrativnoj liniji, tako i na graničnim prelazima koje će odrediti MUP i pregovarački tim.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.