Uživo: Jelena hita ka četvrtfinalu Indijan Velsa, Janković -Voznjacki 6:3, 5:0

Izvor: Blic, 11.Mar.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Jelena hita ka četvrtfinalu Indijan Velsa, Janković -Voznjacki 6:3, 5:0

Jelena Janković igra meč osmine finala Indijan Velsa gde joj je protivnica danska teniserka Karolina Voznjacki.

Jelena je na startu počela da muči protivnicu i izvlačila poene iz dugih razmena koje su joj omogućile i brejk loptu, ali je Voznjacki uspel da se izvuče sa tri vezana poena. Sa druge strane, srpska predstavnica nije mnogo rizikovala, te je ubrzo poravnala.

Kada su srpski fanovi pomislili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Jankovićeva stabilizovala igru i ušla odlično u meč, ona je dozvolila dve brejk lopte Dankinji koja nije mnogo trošila vreme, već je prvu realizovala i oduzela servis protivnici. Ipak, potpuno istim scenarijom, Jelena je uzvratila i na svom prvom udarcu dobila priliku da izjednači ponovo u prvom setu, što je ona i učinila (3:3).

Jelena terorisala Karolinin drugi servis

Jedan od glavnih segmenata zašto je Jankovićeva bila nadmoćna protiv danske teniserke jeste drugi servis koji uopšte nije slušao Voznjacki, te je ona imala 3/19 dobijenih poena kod 4:0 u drugom setu.

Tada je najbolje rangirana srpska teniserka uhvatila zalet, napravila još jedan brejk, a onda i zakomplikovala dobijen gem, ali je ipak potvrdila vođstvo i prišla na samo gem od prvog seta, što joj je pošlo rukom već na servis protivnice koja je totalno izgubila konce igre i prepustila Jeleni prvi korak do pobede (6:3).

Indisponirana protivnica nije mogla da se nosi sa igrom koju je namećala Jankovićeva od početka drugog seta, pa je srpska igračica nakon 13 minuta imala prednost od 3:0 uz jedan brejk prednosti. Voznjacki se bukvalno predala u četvrtom gemu kada je dozvolila JJ da sa četiri vezana poena po ko zna koji put uzme brejk i lagano nastavi ka trijumfu.

Suočila se Jelena sa tri brejk lopte, ali je uz veliko samopouzdanje uspela da natera protivnicu na nekoliko greški, te dođe na prag četvrtfinala.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.