Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori "Jata" i "Erbasa" krajem februara

BEOGRAD - Predstavnici evropskog proizvođača aviona "Erbasa" će krajem februara doći u Beograd radi razgovora sa srpskim avio-prevoznikom, najavio je generalni direktor "Jat ervejza", Srđan Radovanović.

- Nedavni dolazak državno privredne delegacije Nemačke iskoristili smo za kontakte sa predstavnicima EADS-a, koji je većinski vlasnik "Erbasa", a razgovore ćemo nastaviti poslednje nedelje u mesecu. Na osnovu informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje je "Jat" podneo Vladi Srbije, formirana je radna grupa na čelu sa državnim sekretarom u Ministarstvu za infrastrukturu Miodragom Miljkovićem. Smatramo da ne bi bilo poslovno korektno da o detaljima pregovora govorimo bez saglasnosti "Erbasa" kao druge strane - izjavio Radovanović.

Navodeći da će biti u potpunosti otvoren za pregovore, "Jat" je saopštio da je konačna odluka na Vladi Srbije, kao vlasniku kompanije.

"Jat ervejz" potpisao je 1998. godine sa "Erbasom" ugovor o nabavci osam aviona, vredan 580 miliona dolara i uplatio avans od oko 23,5 miliona dolara, ali se ispostavilo da njegova realizacija ne bi bila ekonomski isplativa za srpskog avioprevoznika, pa je to pitanje već godinama ostalo nerazrešeno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.