Srbija u najslabijem šeširu na žrebu za EP

Izvor: Politika, 26.Sep.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u najslabijem šeširu na žrebu za EP

MINHEN – Košarkaška reprezentacija Srbije na žrebu za prvenstvo Evrope u Sloveniji 2013. godine biće u najslabijem šestom šeširu, saopšteno je danas iz Evropske košarkaške federacije.

Uz Srbiju u šestom šeširu biće Češka, Izrael i Švedska.

Učesnici šampionata podeljeni su u šest grupa na osnovu rezultata, pa su u prva dva šešira sedam najboljih sa prethodnog prvenstva u Litvaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji su izborili direktan plasman, plus Velika Britanija kao učesnik Olimpijskih igara.

U trećem šeširu su neporažene selekcije iz kvalifikacija (Italija, Hrvatska, Nemačka i Crna Gora), a u poslednja tri šešira su selekcije raspoređene na osnovu odnosa pobeda i poraza.

PRVI ŠEŠIR: Španija, Francuska, Rusija, Makedonija.

DRUGI ŠEŠIR: Litvanija, Grčka, Slovenija, Velika Britanija.

TREĆI ŠEŠIR: Italija, Hrvatska, Nemačka, Crna Gora.

ČETVRTI ŠEŠIR: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina.

PETI ŠEŠIR: Gruzija, Belgija, Letonija, Turska.

ŠESTI ŠEŠIR: Češka, Srbija, Izrael, Švedska.

Žreb će se održati 18. novembra u Ljubljani, a prvenstvo Evrope na programu je od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Tanjug

objavljeno: 26.09.2012.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Orlovi" u poslednjem šeširu

Izvor: RTS, 26.Sep.2012

Košarkaši Srbije nalaze se u šestom, najslabijem šeširu pred žreb za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Makedonci u prvom šeširu, uz Španiju, Francusku i Rusiju...Košarkaška reprezentacija Srbije na žrebu za prvenstvo Evrope u Sloveniji 2013. godine biće u najslabijem šestom šeširu, saopšteno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.