Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 15:20

Za pretnje predsedniku Vučiću 11 meseci kućnog zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je na jedinstvenu kaznu od 11 meseci kućnog zatvora Beograđanina D. M. zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjama na Tviteru i zbog nedozvoljenog držanja dva puščana metka.
Takođe mu je i novčana kazna od 10.000 dinara, a nakon izricanja presude u sredu, ukinut mu je pritvor, potvrdila je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Njemu je za ugrožavanje sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika određena kazna od šest meseci zatvora, a za nedozvoljeno držanje metaka, isto toliko, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 11 meseci.
Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.
D. M. je uhapšen nakon što je u raspravi sa drugim tviterašima početkom maja ove godine uputio pretnje predsediku Republike.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za pretnje predsedniku Vučiću i metke 11 meseci kućnog zatvora

Izvor: B92, 29.Okt.2020

Viši sud u Beogradu osudio je na jedinstvenu kaznu od 11 meseci kućnog zatvora Beograđanina Dragana Miloševana.

Nastavak na B92...

Kakav je tretman imala politička zatvorenica koja je na Tviteru vređala Vučića

Izvor: Luftika.rs, 30.Okt.2020, 11:45

Šest meseci je Aleksandra Janković Aranitović provela u zatvoru i zatvorskoj psihijatrijskoj bolnici zato što je na Tviteru vređala predsednika, tužilac se bunio što joj nije odrezano pet godina, najveća kazna za ugrožavanje njegove bezbednosti. Aleksandra Janković Aranitović poznata je široj...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.