U Prištini i Tirani slavlje Albanaca,u Mitrovici provokacije

Izvor: Studio B, 15.Okt.2014, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini i Tirani slavlje Albanaca,u Mitrovici provokacije

Odmah posle prekida fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, navijači albanske reprezentacije okupili su se i slave u više gradova na Kosovu, u Tirani i u Tetovu, prenose albanski mediji.

Albanska novinska agecnija javila je da su policijska vozila raspoređena oko zgrade Ambasade Srbije u Tirani, gde su se odmah posle prekida utakmice u Beogradu okupili navijači fudbalske selekcije Albanije.

Nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stotina Albanaca slavilo je na ulicama Tetova, dok su hiljade Albanaca u centru Prištine gledale prenos utakmice, a zatim nastavili slavlje.

Protestne vožnje navijača u Bujanovcu i Preševu

Navijači Albanci u Bujanovcu i Preševu organizovali su protestne vožnje gradom posle prekida fudbalske utakmice Srbija - Albanija, javlile su "Večernje novosti" na svom sajtu.

Kako navodi taj list, vijorile su se zastave Albanije na automobilima, a Albanci su uzvikivali "UČK" i "Velika Albanija".

Nacelnik policije u Vranju Sladan Velinović, rekao je za "Vecernje novosti" da je situacija i u Bujanovcu i u Preševu pod kontrolom i da nema većih incidenata.

Javnih okupljanja u Bujanovcu nije bilo, dok je se u Preševu okupilo na stadionu oko 3.000 ljudi koji su na improvizovanom video bimu pratili utakmicu, a nakon prekida krenuli automobilskim kolonama ulicama Preševa.

U Mitrovici posle prekida utakmice provokacije Albanaca

U južnom delu Kosovske Mitrovice okupilo se nekoliko stotina Albanaca posle prekida fudbalske utakmice Srbije i Albanije u znak podrške reperezentaciji Albanije.

Istovremeno, sa druge strane mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice okupili su se Srbi, mahom mladi, koji su pratili šta se dešava s druge strane mosta.

Na samom mostu je pojačano prisustvo Kosovske policije i Kfora.

Šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je Tanjugu da je napetost trajala 20-ak minuta, ali da incidenata nije bilo.

Albanci su uzvikivali parole "Albanija, Albanija", a bilo je i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Fudbalska utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, sinoć je u Beogradu prekinuta u 42. minutu, posle incidenta sa albanskom zastavom koja se iznad stadiona pojavila dronom, odnosno bespilotnom letelicom.

 
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.