Krstiću tri, Teodosiću dve utakmice suspenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2010, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstiću tri, Teodosiću dve utakmice suspenzije

NOVI SAD -

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odlučila je da sa tri, odnosno dva meča neigranja kazni reprezentativce Srbije Nenada Krstića i Miloša Teodosića zbog incidenta na utakmici Akropolj kupa protiv Grčke u Atini.

Odluka svetske "kuće košarke" usloviće probleme selektoru Dušanu Ivkoviću, pošto kapiten "belih orlova" i njegov zamenik neće moći da igraju na početku Mondijala koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se od 28. avgusta do 12. septembra održava u Turskoj.

Obojica kažnjenih košarkaša neće moći da igraju mečeve prva dva kola protiv Angole i Nemačke, a Krstić još i utakmicu treće runde u kojoj će rival našem državnom timu biti Jordan.

Centar Oklahome moraće da plati novčanu kaznu u visini od 45.000 švajcarskih franaka, a Košarkaški savez Srbije još 20.000.

FIBA je kaznila i grčke reprezentativce Sofoklisa Skocijanidisa i Janisa Burusisa sa po dve utakmice suspenzije, dok je novčana kazna za grčki savez, takođe, 20.000 franaka.

Na ove odluke kažnjeni imaju pravo žalbe organima FIBA koja je saopštila da će novac od kazni iskoristiti za edukativne programe mladih igrača.

Meč poslednjeg, 3. kola Akropolis kupa u Atini između najboljih košarkaša Grčke i Srbije, prekinut je nekoliko minuta pre kraja, zbog opšte tuče, pri vođstvu domaćina 74:73, a u kojoj je "najdeblji kraj" izvukao kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić.

Incident je počeo sukobom Teodosića i Focisa, posle čega su im se pridružili ostali igrači obe reprezentacije, pa je došlo do opšte tuče.

Duel je prekinut u poslednjem minutu, kada je Nenad Krstić stolicom, koja je bila pored terena, pogodio u glavu Janisa Burusisa.

Krstić se najpre sukobio sa Sofoklisom Skorcijantisom, a potom je stolicom u glavu pogodio Burusisa, koji nije ni bio u protokolu za utakmicu, ali je ušao u teren.

Srbija takmičenje na Mundobasketu u Turskoj počinje u subotu, kada igra protiv Angole. Slede mečevi protiv Nemačke i Jordana, a "orlovi" će moći da zaigraju kompletni tek u četvrtom kolu, 1. septembra protiv Australije.

Selektor Srbije Dušan Ivković poveo je 13 igrača u Tursku čekajući ovu odluku i danas bi trebali da prijavi 12 igrača za takmičenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić i Teodosić kažnjeni

Izvor: RTS, 26.Avg.2010

Srbija će biti oslabljena ne predstojećem Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Kapiten Srbije Nenad Krstić kažnjen je sa tri, a Miloš Teodosić sa dve utakmice neigranja zbog tuče na prijateljskoj utakmici protiv Grčke, objavila je FIBA...Ono od čega smo strepeli sada je samo potvrđeno, Krstić i...

Nastavak na RTS...

Krstiću tri, Teodosiću dva meča suspenzije

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2010

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić kažnjen je sa tri, a Miloš Teodosić sa dve utakmice neigranja zbog tuče na prijateljskoj utakmici sa Grčkom, objavila je danas Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Nastavak na Radio 021...

Ivković se neće odreći Krstića i Teodosića

Izvor: Danas, 27.Avg.2010, 01:14

Drakonska kazna FIBA organizacije prema Nenadu Krstiću i Milošu Teodosiću, šokirala je u prvi mah selektora Srbije Dušana Ivkovića. „Struja“ koju je predvodio Patrik Bauman, predsednik Svetske kuće košarke, preovladala je prilikom glasanja na koji bi način trebalo kazniti vinovnike tuče...

Nastavak na Danas...

Raduljica suvišan, na Angolu sa deset igrača

Izvor: Danas, 27.Avg.2010

Odluka FIBA organizacije „u minut do dvanaest“ da kazni Nenada Krstića i Miloša Teodosića sa tri, odnosno dve, utakmice zabrane igranja na Svetskom prvenstvu zbog tuče na Akropolis kupu u Atini, primorala je selektora Dušana Ivkovića na neke radikalne poteze. Svestan značaja ove dvojice igrača,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.