Krstić i Teodosić kažnjeni

Izvor: RTS, 26.Avg.2010, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić i Teodosić kažnjeni

Srbija će biti oslabljena ne predstojećem Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Kapiten Srbije Nenad Krstić kažnjen je sa tri, a Miloš Teodosić sa dve utakmice neigranja zbog tuče na prijateljskoj utakmici protiv Grčke, objavila je FIBA.

Ono od čega smo strepeli sada je samo potvrđeno, Krstić i Teodosić su žestoko kažnjeni zbog tuče na prijateljskoj utakmici Grčke i Srbije na Akropolis >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupu.  

Presudom Svetske košarkaške federacije (FIBA), plejmejker "orlova" dobio je dve utakmice neigranja, dok je centar srpske reprezentacije kažnjen sa tri utakmice. 

Pored toga, Krstić će zbog sukoba u Atini morati da plati 45 hiljada švajcarskih franaka kazne, a Teodosić 20 hiljada. Grčki reprezentativci Sofoklis Skorcanidis i Adonis Focis kažnjeni su sa po dva meča suspenzije.

Po izricanju kazne selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je u da je šokiran kažnjavanjem svojih igrača, ali da ekipa sada mora da se koncentriše na pripremu prve utakmice na Mundobasketu.

"U šoku smo. Ne bih previše pričao na ovu temu, odlučili smo da ne pričamo mnogo o ovome. Moramo da razmišljamo sada kako ćemo da 'pokrijemo' prva tri meča, pošto ćemo ih igrati bez dva praktično najbolja igrača", rekao je Ivković novinarima u Kajzeriju.

Krstić je rekao da nije iznenađen kaznom.  "Očekivali smo ovako nešto. Naravno da sam razočaran. Šta god da kažem bilo bi suvišno... razumite me, molim vas. Možda ću nešto više reći posle prospavane noći... Ovo ne treba komentarisati jer je to prošlost. Idemo dalje, treba da razmišljamo o utakmicama koje nas čekaju", rekao je Krstić.

Srbija takmičenje na Mundobasketu u Turskoj počinje u subotu, kada igra protiv Angole. Slede mečevi protiv Nemačke i Jordana, a "orlovi" će moći da zaigraju kompletni tek u četvrtom kolu, 1. septembra protiv Australije.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.