Otpao i Raduljica, Srbija prva dva meča sa 10 igrača

Izvor: Studio B, 26.Avg.2010, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpao i Raduljica, Srbija prva dva meča sa 10 igrača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odlučio je da na Svetskom prvenstvu u Turskoj igra bez centra Miroslava Raduljice.

"Birali smo između Raduljice i Milana Mačvana. Razmišljali smo ne samo o trenutnoj formi, već i o sledećim protivnicima. Moja je odluka je da se na velikom trudu i radu zahvalimo Raduljici. Mačvan nam je potrebniji", istakao je Ivković na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Kajzeriju na kojoj je saopštio konačan spisak od 12 igrača.

Srbija će, ipak, prve dve utakmice na Mundobasketu igrati sa 10 igrača, zbog suspenzija kapitena Nenada Krstića i pleja Miloša Teodosića. Treću utakmicu sa Jordanom igraće sa 11 igrača, pošto je Krstić suspendovan na tri meča.

Ivković će za prva dva duela na raspolaganju imati: Milenka Tepića, Ivana Paunića, Nemanju Bjelicu, Stefana Markovića, Duška Savanovića, Kostu Perovića, Novicu Veličkovića, Milana Mačvana, Aleksandra Rašića i Marka Kešelja.

Krstiću tri, Teodosiću dve utakmice suspenzije

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić kažnjen je sa tri, a Miloš Teodosić sa dve utakmice neigranja zbog tuče na prijateljskoj utakmici sa Grčkom, objavila je Svetska košarkaška federacija.

Pored toga, Krstić će zbog prošlonedeljnog sukoba u Atini morati da plati 45 hiljada švajcarskih franaka kazne, a Teodosić 20 hiljada. Grčki reprezentativci Sofoklis Skorcanidis i Adonis Focis kažnjeni su sa po dva meča suspenzije.

Srbija takmičenje na Mundobasketu u Turskoj počinje u subotu, kada igra protiv Angole. Slede mečevi protiv Nemačke i Jordana, a "orlovi" će moći da zaigraju kompletni tek u četvrtom kolu, 1. septembra protiv Australije.

Ivković šokiran, Krstić razočaran

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas u Kajzeriju, da je šokiran kažnjavanjem svojih igrača, ali da ekipa sada mora da se koncentriše na pripremu prve utakmice na Mundobasketu.

"U šoku smo. Ne bih previše pričao na ovu temu, odlučili smo da ne pričamo mnogo o ovome. Moramo da razmišljamo sada kako ćemo da 'pokrijemo' prva tri meča, pošto ćemo ih igrati bez dva praktično najbolja igrača", rekao je Ivković.

"Treba da radimo celu noć da bismo snimili sva tri protivnika protiv kojih ćemo igrati oslabljeni. Ali, prvo treba da vidimo sa kojih 10 igrača ćemo izaći u prvim utakmicama", rekao je Ivković, koji nije želeo da više priča sa novinarima.

Krstić je rekao da nije iznenađen kaznom.

"Očekivali smo ovako nešto. Naravno da sam razočaran. Šta god da kažem bilo bi suvišno... razumite me, molim vas. Možda ću nešto više reći posle prospavane noći... Ovo ne treba komentarisati jer je to prošlost. Idemo dalje, treba da razmišljamo o utakmicama koje nas čekaju", rekao je Krstić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.