Izvor: RTS, 19.Feb.2022, 11:45

Dim i dalje kulja sa broda koji se zapalio u Grčkoj, traga se za 12 nestalih

Grčke vlasti tragaju za dvanaest osoba koje se još vode kao nestale nakon požara koji je izbio na trajektu kod ostrva Krf. Istražuje se uzrok požara.
Snimci grčke državne televizije pokazuju da gusti dim i dalje kulja sa trajekta "Juro feri Olimpija" koji se juče zapalio dok je plovio od Grčke ka Italiji.

"Vatra i dalje gori, a vatrogasni brodovi pokušavaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ugase", rekao je ministar pomorstva Janis Plakiotakis za televiziju Skai (ΣΚΑΪ).
Strahuje se da bi brod mogao da potone, te se nadležni bore da ga na sve moguće načine održe na površini vode. 
Spaseno je 280 osoba, dok je još uvek nepoznata sudbina njih dvanaestoro. Grčka obalska straža navodi da su među nestalima putnici iz Bugarske, Grčke, Turske i Litvanije.
U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi uzroke požara. Grčki mediji prenose da su, prema navodima izvora, unutar broda bile veoma visoke temperature – 500 do 600 stepeni Celzijusa. 

Na brodu koji je plovio pod italijanskom zastavom bio je 241 putnik i 51 član posade. Takođe, prevoženo je više od 150 vozila.
Brod je dug 183 metra, sagrađen je 1995. godine i njime upravlja Grimaldi grupa sa sedištem u Napulju.
Isplovio je iz luke Igumenica i kretao se ka italijanskoj luci Brindizi, što je plovidba duga devet sati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pronađen putnik sa trajekta koji se zapalio kod Krfa, traga se za još desetak osoba

Izvor: RTS, 20.Feb.2022, 09:47

Putnik koji je nestao nakon požara koji je izbio na trajektu kod ostrva Krf pronađen je živ u Italiji. Grčke vlasti tragaju za još 11 osoba. . Jedan nestali putnik sa trajekta koji se zapalio u Grčkoj pronađen je živ u Italiji, izjavio je grčki ministar pomorstva...Na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.