Cvetković: Ima mesta za poboljšanje odlične saradnje sa Grčkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Ima mesta za poboljšanje odlične saradnje sa Grčkom

BEOGRAD - Grčka je među vodećim investitorima u Srbiji, ali ima prostora za još intenzivniju saradnju dve zemlje, posebno na infrastrukturnim projektima, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

Premijer Cvetković je na Poslovnom forumu grčkih i srpskih kompanija u hotelu "Kontinental", posvećenom jačanju ekonomskih odnosa i mogućnostima investiranja, istakao da je to i potvrđeno Helenik planom za razvoj Balkana u okviru kojeg je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grčka dala Srbiji bespovratno 100 miliona evra za izgradnju Koridora 10.

Infrastruktura prioritet

Grčke investicije u Srbiju do sada prelaze dve milijarde evra, a najveće su u finansijski sektor, energetiku i sektor telekomunikacija.

Cvetković je naglasio da je izgradnja infrastrukture jedan od ključnih prioriteta sadašnje vlade, pošto loša infrastruktura otežava privlačenje stranih direktnih investicija.

On je ukazao da ova vlada mora da završi izgradnju Koridora 10 i da će u Srbiji u budućnosti biti ključno privlačenje stranih direktnih investicija, a posebno grinfild investicija.

Za ulagače dobre olakšice

Cvetković je podsetio da je Srbija uspostavila dobar sistem poreskih olakšica, tako da je stopa poreza na dobit preduzeća deset odsto, porez na zarade 12 odsto, a podsticaji na grinfild investicije od dve do 10 hiljada evra po zaposlenom.

Premijer je napomenuo i da je za investitore koji ulože najmanje 7,5 miliona evra i zaposle najmanje 100 radnika predviđeno oslobađanje od poreza na dobit na deset godina.

Cvetković je ponovio da se sledeće godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto, što je skromnije nego predhodnih godina, ali je i dalje relativno dobra stopa rasta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intenzivnija saradnja Grčke i Srbije

Izvor: RTS, 03.Nov.2008

Grčka je među vodećim investitorima u Srbiji, ali ima prostora za još intenzivniju saradnju dve zemlje, posebno na infrastrukturnim projektima, izjavio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković. .Premijer Cvetković je na Poslovnom forumu grčkih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.