Izvor: RTV 5, 07.Jul.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

24. Horske svečanosti počinju večeras (video)

Danas uprkos velikoj vrućini, učesnici 24. Internacionalnih horskih svečanosti na Letnjoj pozornici izvodili su svoje poslednje probe pred nastup. Kompoziciju za otvaranje svečanosti, pod sloganom ‘I ant je tu’, osmislio je dirigent Stanko Redžić.
Svoje muzičko umeće na Letnjoj pozornici će ove godine pokazati 16 horova i lokalnih ansambala, sa oko 500 učesnika iz Srbije, i zemalja bivše Jugoslavije, zatim Bugarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Grčke, kao i hor iz Poljske.
U okviru propratnih manifestacija ‘Svečanosti’ biće predstavljena i monografija o profesoru Vojislavu Iliću, osnivaču Horskih svečanosti, a svoj veliki jubilej od punih 40 godina ‘na čelu’ ženskog hora ‘Collegium musicum’ obeležiće čuvena Darinka Matić - Marović.
U celovečernjim programima muzičkog umeća virtuoza sa Balkana, publika će moći da uživa do utorka, kada se završavaju ovogodišnje Horske svečanosti.  

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hor mladih nastupa na Horskim svečanostima (video)

Izvor: RTV 5, 07.Jul.2012

Na Letnjoj pozornici rame uz rame sa iskusnim solistima, posle par godina pauze, nastupiće i hor mladih.. Dirigent hora mladih, Vladan Karadžov kaže da su za nastup na Horskim svečanostima, odabrali kompoziciju ‘Rolling in the deep’, za koju je aranžman uradila učenica ove Muzičke škole.. Mladi...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.