Veber vozio sa frakturom ramena

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber vozio sa frakturom ramena

Vozač Red Bula Mark Veber vozio je poslednje četiri trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 sa frakturom ramena.

Australijanac je tu povredu zaradio u padu sa planinskog bicikla u Australiji u oktobru, posle trke za Veliku nagradu Singapura.

34-godišnji Veber, koji je u novembru 2008. godine doživeo prelom potkolenice i ramena u dva incidenta na biciklu u Tasmaniji, poslednju povredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkrio je u knjizi "Izbliza - 2010, sezona za pamćenje", koja će biti objavljena u Australiji ovog meseca.

"Vozio sam sa dobrim prijateljem, a iznenada on je pao ispred mene i ja nisam imao drugde i pao sam preko bicikla. Pretrpeo sam povredu koju zovu 'skijaška fraktura’ na svom desnom ramenu”, napisao je Veber u knjizi.

Pre te povrede Veber je bio prvi u generalnom plasmanu, ali je pretrpeo neobjašnjivi pad u formi i sezonu je završio kao treći, iza šampiona i timskog kolege Sebastijana Fetela i vozača Ferarija Fernanda Alonsa.

Posle Velike nagrade Singapura Australijanac se prvi put našao na planinskom biciklu posle udesa u Tasmaniji. Zanimljivo je da Veber uopšte nije rekao šefu Red Bula Kristijanu Horneru za povredu, za koju su samo znali njegov lični trener Rodžer Kliri i doktor Svetske automobilske federacije (FIA) Geri Hartstajn jer je zbog bolova morao da prima inekcije kortizona.

Veber je posle povrede bio drugi u Japanu, ali je onda imao udes u Koreji, pre povratka na podijum u Brazilu. Pre te trke Australijanac je emotivno optužio tim da favorizuje Fetela, a na njoj je Red Bul osvojio svoju prvu titulu konstruktora. I dok je na zatvaranju sezone u Abu Dabiju Fetel slavio titulu, Veber je bio osmi.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veber vozio poslednje četiri trke sa slomljenim ramenom

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

Vozač Red Bula Mark Veber vozio je poslednje četiri trke formule 1 sa slomljenim ramenom...Veber je u tom periodu izgubio vođstvo, a na kraju i titulu u korist klupskog kolege Sebastijana Fetela...Australijanac je povredu otkrio u najnovijoj knjizi objavljenoj u domovini i odbija da krivicu za gubitak...

Nastavak na Blic...

Veber poslednje četiri trke vozio sa slomljenim ramenom

Izvor: SrbijaNet.rs, 07.Dec.2010, 02:04

Australijski automobilista Mark Veber, član fabričkog tima Red Bula, vozio je poslednje četiri trke ovogodišnjeg svetskog prvenstva Formule 1 sa slomljenim ramenom, saopšteno je u ponedeljak u Londonu. Australijski as je frakturu zadobio u oktobru, prilikom pada sa bicikla,- posle trke za Veliku

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Veber vozio sa frakturom ramena

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2010

Član ekipe Red bul, Australijanac Mark Veber vozio je poslednje četiri trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 sa frakturom ramena, prenosi "Rojters"...Veber je u knjizi "Izbliza - 2010, sezona za pamćenje" priznao da je povredu zaradio u padu sa planinskog bicikla u Australiji u oktobru, posle trke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.