Veber vozio povređen

Izvor: RTS, 07.Dec.2010, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber vozio povređen

Australijski automobilista Mark Veber, član fabričkog tima Red Bula, vozio je poslednje četiri trke, ovogodišnjeg Svetskog prvenstva Formule 1, sa slomljenim ramenom, saopšteno je u Londonu.

Australijski as je frakturu zadobio u oktobru, prilikom pada sa bicikla, posle trke za Veliku nagradu Singapura.

Tridesetčetvorogodišnji Veber, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u novembru 2008. godine doživeo prelom potkolenice i ramena, u dva incidenta na biciklu, u Tasmaniji, o poslednjoj povredi pisao je u knjizi "Ap Front - 2010, A Sizon To Remember", koja će biti objavljena u Australiji ovog meseca.

"U nedelju ujutro, uoči trke u Suzuki, vozio sam bicikl prvi put posle nesreće u Tasmaniji 2008. Vozio sam sa dobrim prijateljem. Iznenada, on je pao ispred mene, a ja nisam imao gde nego da padnem preko bicikla. Na desnom ramenu pretrpeo sam povredu, koju zovu 'skijaška fraktura', napisao je Veber u knjizi.

Pre te povrede on je bio prvi u generalnom plasmanu prvenstva sveta, ali je pretrpeo neobjašnjivi pad u formi i sezonu je završio kao treći, iza šampiona i timskog kolege Sebastijana Fetela i vozača Ferarija Fernanda Alonsa.

Međutim, on za gubitak šampionske titule nije okrivio povredu ramena.

Zanimljivo je da Veber uopšte nije rekao šefu Red Bula Kristijanu Horneru za povredu, za frankturu su znali samo njegov lični trener Rodžer Kliri i šef lekarskog tima Međunarodne automobilske federacije (FIA) Gari Hartstin.
Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.