Kusturica počasni član Škole animiranog filma

Izvor: Politika, 03.Avg.2010, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica počasni član Škole animiranog filma

Reditelj Emir Kusturica posetio je danas Školu animiranog filma u Vranju gde mu je uručena karta počasnog člana.

Osnivač i voditelj vranjske Škole animiranog filma Miroslav Simonović uručio je Kusturici i „Zlatnog puža”, simbol jedne od najboljih škola animiranog filma u svetu.

Na prijemu kod gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića i njegovih saradnika, Kusturica je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vranje ima formulu opstanka jer ima Boru Stankovića i Školu animiranog filma.

„Grad treba da učini sve da pored jednog od najboljih evropskih pisaca (Bore Stankovića) druga asocijacija za Vranje bude Škola animiranog filma. Ako mali narodi ne neguju svoju kulturu, ako se prepuste univerzalnoj ideji demokratije, uništiće svoju a favorizovati naučnu kulturu, koja nam dolazi kroz video i savremenu komunikaciju”, rekao je Kusturica.

Kusturica je rekao da je potreba za kulturom mnogo jača od ekonomske moći i da svet iluzije i fantazije u animiranom filmu ostvaruje sve umetničke ciljeve.

Beta

objavljeno: 03/08/2010
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kusturica počasni član Škole animiranog filma

Izvor: Blic, 03.Avg.2010

Reditelj Emir Kusturica posetio je danas Školu animiranog filma u Vranju gde mu je uručena karta počasnog člana. ..Osnivač i voditelj vranjske Škole animiranog filma Miroslav Simonović uručio je Kusturici i "Zlatnog puža", simbol jedne od najboljih škola animiranog filma u svetu...Na prijemu...

Nastavak na Blic...

Kusturica počasni član Škole animiranog filma

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12

VRANJE - Reditelj Emir Kusturica posetio je Školu animiranog filma u Vranju gde mu je uručena karta počasnog člana...Osnivač i voditelj vranjske Škole animiranog filma Miroslav Simonović uručio je Kusturici i "Zlatnog puža", simbol jedne od najboljih škola animiranog filma u svetu...Na prijemu...

Nastavak na Glas javnosti...

Emir Kusturica zbog Džonija Depa odložio snimanje "Panča Vilje"

Izvor: Svet, 04.Avg.2010

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica juče je u Vranju posetio Školu animiranog filma, gde je pogledao nekoliko ostvarenja iz ove produkcije i razgovarao sa polaznicima škole. Emir je tom prilikom otkrio da je odložio snimanje filma "Pančo Vilja", koje je najavljeno za januar 2011. godine, zbog obaveza...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.