Kusturica počasni član Škole animiranog filma

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica počasni član Škole animiranog filma

VRANJE - Reditelj Emir Kusturica posetio je Školu animiranog filma u Vranju gde mu je uručena karta počasnog člana.

Osnivač i voditelj vranjske Škole animiranog filma Miroslav Simonović uručio je Kusturici i "Zlatnog puža", simbol jedne od najboljih škola animiranog filma u svetu.

Na prijemu kod gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića i njegovih saradnika, Kusturica je rekao da Vranje ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << formulu opstanka jer ima Boru Stankovića i Školu animiranog filma.

- Grad treba da učini sve da pored jednog od najboljih evropskih pisaca (Bore Stankovića) druga asocijacija za Vranje bude Škola animiranog filma. Ako mali narodi ne neguju svoju kulturu, ako se prepuste univerzalnoj ideji demokratije, uništiće svoju a favorizovati naučnu kulturu, koja nam dolazi kroz video i savremenu komunikaciju, rekao je Kusturica. K

- Ako mali narodi ne neguju svoju kulturu, ako se prepuste univerzalnoj ideji demokratije, uništiće svoju, a favorizovati 'naučnu kulturu' koja nam dolazi kroz video i savremene komunikacije, kazao je Emir Kusturica.

Kusturica je rekao da je potreba za kulturom mnogo jača od ekonomske moći i da svet iluzije i fantazije u animiranom filmu ostvaruje sve umetničke ciljeve.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.