HAMILTON: JOŠ IMAM ŠANSE ZA TITULU

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAMILTON: JOŠ IMAM ŠANSE ZA TITULU

LONDON - Vozač Meklarena Luis Hamilton kaže da je zadovoljan što se bori za šampionsku titulu u Formuli jedan, pošto je tokom većeg dela sezone zaostajao za vodećim vozačima.

Hamilton je treći na tabeli vozača sa 210 poena i ima 21 manje od vodećeg Fernanda Alonsa iz Ferarija, odnosno devet manje od drugoplasiranog Marka Vebera iz Red bula.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Svi smo uzbuđeni, pošto možemo sve da dobijemo, a ne možemo mnogo da izgubimo - rekao je Hamilton za Bi-Bi-Si (BBC).

- U svakom sportu, pa čak i fudbalu, kada imate loptu lakše je da jurite rezultat nego da vas jure - dodao je bivši svetski šampion.

Petorica vozača imaju šanse da osvoje šampionsku titulu, a u najlošijoj poziciji je aktuelni šampion Dženson Baton iz Meklarena, koji je na petom mestu sa 189 poena i za vodećim Alonsom zaostaje 42 poena. Četvrti je Sebastijan Fetel iz Red Bula sa 206 poena.

Hamilton je seriju loših ovosezonskih rezultata prekinuo osvajanjem drugog mesta na Velikoj nagradi Južne Koreje.

- U poslednje dve trke ću dati sve od sebe i zaista verujem da mogu da osvojim šampionsku titulu. Da ne verujem sedeo bih kući i odmarao bih se. Moja ekipa zna da nikada ne odustajem. Još imamo šanse, sve je moguće- rekao je Hamilton.

Pretposlednja trka u šampionatu vozi se u nedelju na stazi Interlagos za Veliku nagradu Brazila.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.