Venger: Bili smo tako blizu, fudbaleri Milana su manipulisali sudijom

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger: Bili smo tako blizu, fudbaleri Milana su manipulisali sudijom

Fudbaleri Arsenala su bili neverovatno blizu herojskog podviga u revanš meču osmini finala Lige šampiona protiv Milana (3:0), ali razlika iz Italije je bila ipak prevelika pošto "tobdžije" nisu uspele da nadoknade 4:0 iz prvog susreta. Trener tima iz severnog Londona Arsen Venger bio je ponosan na svoje izabranike, međutim, ponovio je da je duel odlučen na očajnom terenu "San Sira" u prvom meču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Možda je to jeftin izgovor, ali UEFA bi mogla da mi objasni zašto kazne ekipu koja izađe u 20:46 na stadion, a za očajno stanje terena ne prigovore ni reč. Mislim da je to osnovno poštovanje prema navijačima da se obezbede najbolji fudbalski uslovi u kojima se igra fudbal i potpuno je neprihvatljivo da UEFA dozvoli terene kao na San Siru", jadao se Venger.

Francuski stručnjak je bio ljut i na slovenačkog sudiju Damira Skominu, za kojeg tvrdi da je bio naklonjen Milanu. On je dosudio 21 faul u korist "rosonera".

"Nisam bio zadovoljan suđenjem jer mislim da nam je svirano previše faulova na sredini terena. Svaki put kada je neko od fudbalera Milana pao na zemlju, čula se pištaljka. Oni su to osetili i ubrzo koristili kao svoju prednost", tvrdi Venger.

Trener Arsenala je sa ponosom pričao o partiji njegovih pulena.

"Bili smo tako blizu, imali smo i šanse za četvrti gol. Tim je odigrao bez greške, pokazali su neverovatan duh i svako od njih može da bude ponosan na učinjeno. Čestitam Abijatiju na intervenciji koja je odvela Milan u četvrtfinale, ako smo nekog želeli u šansi, onda je to bio Robin van Persi, međutim, on je odlučio da lobuje golmana. Šteta što nam je nedostajao Mikel Arteta, pošto je bilo evidentno da smo se istrošili protiv Liverpula, a nisam mogao puno toga da promenim u sredini", zaključio je Venger.

Povezane vesti: Mekses: Nemam pojma šta nam se desilo u prvom poluvremenu Koščelni: Hteli smo da damo sve od sebe posle onih 4:0 i to smo uradili Iz minuta u minut: Benfika - Zenit 2:0, Arsenal - Milan 3:0 Arsenal stao na korak od sna, Milan i Benfika u četvrtfinalu Lige šampiona Arsenal u nemogućoj misiji protiv Milana, Zenit brani gol prednosti u Lisabonu
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.