Tevez ispraznio Vestfalen

Izvor: Mondo, 18.Mar.2015, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tevez ispraznio Vestfalen

Sjajni Argentinac sa dva gola i asistencijom odveo Juventus u četvrtfinale Lige šampiona i naterao dobar deo Borusijinih navijača da ranije napusti stadion.

Borusija i Juventus po četvrti put sastali su se u Dortmunu i po četvrti put slavili su gosti!

Prvi put ove sezone Borusija je u Ligi šampiona izgubila na svom stadionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali onda kada je to značilo i eliminaciju iz elitnog takmičenja.

Borusija Dortmund – Juventus 0:3 (0:1) u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. U Torinu je bilo 2:1 za domaćina, tako da će se ime italijanskog kluba naći u petak u podne među kuglicama na žrebu parova četvrtfinala.

Utakmicu u Dortmundu sudili su srpski arbitri, predvođeni Miloradom Mažićem. Odlično su odradili svoj posao, osim u jednoj situaciji kada nije sviran ofsajd, pa je Morata umalo postigao gol za 2:0. Španac je, ipak, bio precizan koji minut kasnije...

Uskoro opširnije...

BORUSIJA: Vajdenfeler - Šmelcer (46. Kirh), Humels, Subotić, Papastatopulos - Gundogan, Bender (63. Ramos) - Rojs, Mhitarijan (63. Blažčikovski), Kampl - Obamejang.

JUVENTUS: Bufon - Evra, Kjelini, Bonući, Lihtštajner - Pogba (27. Barzalji), Markizio, Vidal - Tevez, Morata (78. Matri).

TOK UTAKMICE (0:3, prvi meč 2:1): Kraj. Juventus potpuno zasluženo ide u četvrtfinale.

Foto: AP/Martin Meissner

- GOOOOOL, 0:3! Karlos Tevez postiže svoj drugi pogodak u meču! Sjajni Argentinac opet je snažno šutirao, ovaj put sa ivice kaznenog, u 80. minutu.

- GOOOOOL, 0:2! Juventus je krupnim korakom zakoračio u četvrtfinale. Karlos Tevez je posle neuspele ofsajd zamke domaćih nesebično dodao Alvaru Morati, koji je rutinski poslao loptu u mrežu u 70. minutu. Biće čudo ako Borusija uspe da preokrene u poslednjih dvadesetak minuta.

- Dvostruka izmena u Borusiji. Osetio je Jirgen Klop da se njegovi igrači polako predaju, pa je rešio da pokuša da ih trge. Umesto Bendera i Mhitarijana u 63. minutu ušli su Blažčikovski i Ramos. Videćemo da li će do doprineti življoj igri domaćih, ali Juventusov bedem pred Bufonovim golom za sada deluje neprobojno.

- Još jedna odlična šansa za Juventus. Opet je Morata šutirao, ovaj put iz nešto teže pozicije nego prethodno, ali je ponovo Vajdenfeler bio uspešniji. Prethodno je Pereira kao brzi voz protutnjao pored nekoliko igrača Borusije. Igrao se 56. minut.

- Umalo 2:0 za Juventus! Alvaro Morata se našao u sjajnoj prilici (iako je prethodno bio u ofsajdu koji nije dosuđen) posle solo-prodora Karlosa Teveza, ali je Vajdenfeler bio uspešniji od napadača gostiju. U toku je bio 50. minut.

- U drugom poluvremenu za Borusiju Dortmund igraće Oliver Kirh umesto Marsela Šmelcera.

Poluvreme. Juventus je veoma blizu četvrtfinala. Gosti se odlično brane i čuvaju prednost, a u drugom poluvremenu Borusija će morati da krene na "sve ili ništa" da bi postigla dva gola i izborila produžetke. Takva igra sigurno će otvoriti prostor za kontre crno-belima...

- Još pet minuta do poluvremena. Juventus je ponovo preuzeo kontrolu, tako da se opet igra uglavnom na sredini terena ili Borusijinoj polovini.

- Borusija je preuzela inicijativu u drugom delu prvog poluvremena i sve opasnije preti, mada još domaći nisu imali gol-šansu.

- Problem za Juventus i to možda na duže vreme! Jedan od najboljih igrača Juvea ove sezone, Pol Pogba, u 27. minutu je zamenjen zbog povrede mišića. Umesto njega na terenu je Andrea Barzalji.

Foto: AP/Martin Meissner

- Povećava se tenzija među igračima, ali Mažić za sada odlično kontroliše utakmicu. U toku je 23. minut.

- Uprkos vođstvu, gosti nastavljaju da napadaju i opasniji su od rivala. U toku je 16. minut.

- Juventus je mnogo bolji u uvodnim minutima utakmice, što potvrđuje i gol. Domaći fudbaleri nisu stvorili šansu u prvih sedam minuta.

- GOOOOOL, 0:1! Juventus vodi golom Karlosa Teveza! Sjajno je šutirao Argentinac sa oko 20 metara u bliži gornji ugao. Pružio se Vajdenfeler koliko je dug, ali nije uspeo da dohvati loptu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.