Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024, 15:31

Šampionsko izdanje Sitija u Kopenhagenu, De Brujneov i Fodenov ples za sigurnu pobedu!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u gostima ekipu Kopenhagena rezultatom 3:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.
Mančester siti je poveo golom De Brujne, Matson je izjednačio posle greške Edersona, ali je u finišu prvog dela igre Bernardo Silva pogodio za 2:1.
Već u četvrtom minutu De Brujne je imao prvu šansu kada je glavom sa peterca gađao pored stative. U 10. minutu je pokazao da se mnogo bolje snalazi sa loptom u nogama, pošto je maestralno iskoristio asistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Fodena i iskosa sa desne strane pogodio kontra ugao za 0:1.
Usledio je žestok talas Sitijevih napada, Haland je uhvatio polumakazice preko gola, Fodenov udarac je izblokiran i Kopenhagen se nekako odbranio od naleta.
U 34. minutu Ederson je pogrešio u predaji lopte, prvi pokušaj domaćih je izblokiran, potom je na odbijenu naleteo Matson i sa 20 metara prelepim udarcem uz stativu pogodio za 1:1.
Ali, Siti je opet počeo da napada i do odlaska na odmor je poveo. De Brujne je uz malo sreće uspeo da proigra Silvu, koji je sjajno spoljnim delom stopala pogodio za 1:2.
Siti je u nastavku dominirao i čuvao rezultat, ali drugo poluvreme nije bilo toliko uzbudljivo. Doku je imao opasan šut sa distance, potom je i Haland sa peterca umalo glavom postigao novi gol. 
Do kraja, De Brujne je imao još jedan solidan pokušaj iz slobodnjaka, na mestu je bio golman Kopenhagena. On je posebno zablistao u nadoknadi igre kada je zaustavio Nunjesa, potom i Halanda, ali nije mogao da zaustavi i Fodena.
On je odigrao predivan dupli pas sa De Brujneom i potom postavio konačnih 1:3. 
Siti je odradio posao, rutinski je slavio, teško da će u revanšu prokockati ovak

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Evrogol Lerme, ali

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024

Fudbaleri Čelsija pobedili su u gostima ekipu Kristal Palasa rezultatom 3:1 u poslednjem meču 24. kola Premijer lige.. Maurisio Poketino je i večeras improvizovao sa startnom postavom i to nije ispalo dobro u prvom poluvremenu, jer Čelsi nije imao bukvalno nijedan udarac ka golu. . Palas je i pored...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.