Ramos: Arogantne komšije; Ronaldo: Protiv Juventusa 50:50

Izvor: Press, 11.Maj.2017, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramos: Arogantne komšije; Ronaldo: Protiv Juventusa 50:50

Kapiten Reala Serhio Ramos i najbolji strelac Kristijano Ronaldo ponosni su što je madridski tim izborio novo finale Lige šampiona, ali upozorili da ih u borbi za trofej očekuje snažni Juventus i da su šanse podjednake.
foto: novosti.rs
Kapiten Reala Serhio Ramos i najbolji strelac Kristijano Ronaldo ponosni su što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je madridski tim izborio novo finale Lige šampiona, ali upozorili da ih u borbi za trofej očekuje snažni Juventus i da su šanse podjednake.

Real je u revanšu polufinala izgubio na stadionu gradskog rivala Atletika 2:1, ali zbog pobede od 3:0 u prvom meču ima priliku da osvoji 12. titulu prvaka Evrope.

"Niko nije rekao da će biti lako, ali smo ostvarili cilj i svi moramo da budemo ponosni. Pokazali smo karakter kod 2:0, izdržali pritisak i kasnije dominirali. Skromnost ili imaš ili nemaš, daću primer... Postoje bogate, skromne porodice na Beverli Hilsu, ali i njihove arogantne košije. Neke priče pre utakmice nisu bile skromne", aludirao je Ramos na optimizam Atletika pre revanša.

Ramos je pohvalio ekipu Juventusa, istakavši da ima veoma čvrstu odbranu i kvalitetan napad koji predvodi Paulo Dibala i bivši napadač Reala Gonzalo Iguain.

"Srećan sam što igramo treće finale Lige šampiona u četiri godine. Naša grupa momaka je uvek gladna trofeja. Očekuje nas Juventus, biće prava utakmica za sve ljubitelje fudbala. Iguain? Imamo veoma dobar odnos, ali neće dobiti kikiriki u finalu, već samo varnice", našalio se odlični defanzivac.

Kristijano Ronaldo nije bio strelac na Visente Kalderonu, za razliku od prvog duela kada je postigao het-trik, ali nije mario zbog toga.

"Uzbuđeni smo što smo ćemo igrati novo finale. Imali smo i sreće, znali smo koliko je Atletiko jak tim, ali smo bili dovoljno iskusni. Neće biti lako protiv Juventusa, po meni šanse su 50:50", rekao je zvanično najbolji fudbaler sveta.

Ronaldo, ipak, naglaša da je finale, koje se igra 3. juna u Kardifu, daleko i da Madriđani moraju da se do tada fokusiraju na špansku Primeru gde dugo čekaju trofej.

TORES: PRED NAMA JE NOVI POČETAK, OSVOJIĆEMO LŠ

Napadač Atletika Fernando Tores uveren je da će njegov tim jednog dana osvojiti trofej Lige šampiona.

Atletiko je opet protiv Reala ostao bez šanse da osvoji prvi "ušati pehar" u klupskoj istoriji, iako je u revanšu trijumfovao 2:1, ali je eliminisan zbog ubedljivog poraza 3:0 na Santijago Bernabeuu.

"Moramo da budemo zadovoljni zbog posvećenosti igrača i zbog velikog uloženog truda. Pobedili smo, napravili mali korak, ali verujemo da ćemo ponovo imati priliku da igramo finale. Naš cilj je veoma moguć", rekao je Tores za Bin sport posle utakmice.

On je poručio da je prva utakmica odlučila finalistu Lige šampiona, uprkos tome što je verovao u veliki preokret.

"Pokazali smo da smo u jednom trenutku bili blizu, ali je prvi meč bio presudan. Ovo nije naš limit, ništa ne može preko noći, igraćemo na novom stadionu i to je početak nečeg velikog", poručio je Tores.

Kapiten Gabi naglasio je da je "slalom" napadača Reala Karima Benzeme kroz odbranu "jorgandžija" kod gola Iska bio ključni trenutak utakmice.

"Odlično smo otvorili utakmicu, ali nas je od sna odvojila "magija" Benzeme. Posle toga nismo imali energije, iako nismo prestali da verujemo u prolaz. Pobedili smo, bilo je pozitivnih stvari, ali na kraju nismo došli do uspeha", zaključio je Gabi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.