Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024, 02:30

Porto utišao „topove“ i nosi gol viška na „Emirate“!

Autor: Aleksandar Obrenović

sreda 21.02.2024.

22:55

Izvor: Sportske.net


U prvom meču osmine finala Lige šampiona između Porta i Arsenala pobeda domaćina u poslednjim trenucima utakmice. Defanzivna >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << klinika domaćina koji je zaustavio sve kreatore „tobdžija“, a najbolju šansu na utakmici imali su upravo domaći preko Galena i pravo je čudo kako je mreža Arsenala ostala netaknuta. 
Uglavnom, na samom kraju Galeno uspeva da se iskupi i da pogodi za 1:0!
Tvrdo je bilo u prvih deset minuta, igralo se uglavnom na sredini terena, ali je Arsenal bio taj koji je držao loptu u svom posedu. Pritisak gostiju na poslednju liniju odbrane Porta je bio čest, a onda velika šansa za domaćina. 
Igrao se 22. minut, navijači domaćina su već počeli da slave, a šansu karijere propustio je Galeno. On je prvo pogodio stativu, a posle odbijene lopte je promašio čitav gol, praktično je dve šanse u deliću sekunde stigao da promaši za veliko razočaranje na stadionu u Portu.
Tu šansu pogledajte OVDE.
Arsenal će morati da zapne iz petnih žila da bi stigao do gola protivnika jer su svi pokušaji gostiju bili iz ne tako izrađenih akcija, pa je jasno da je Porto dobro pripremio ovaj meč kada se radi o defanzivi. 
Beležimo i šut Evanilsona posle pete Pepea, ali je golman Raja bio dobro postavljen.
Evanilson je imao jedan solidan pokušaj u 66. minutu posle proboja Pepea po levom boku, a Porto je nastavio da se dobro brani u ovom meču, sve je izgledalo perfektno postavljeno od strane Serđa Konseisaa, a Arsenalu je praktično preostalo šansu da traži posle prekida. 
Ni u tom segmentu u drugom poluvremenu nisu pretili.
I onda šok za Arsenal u 4. minutu nadoknade, Martineli je izgubio loptu, Porto je krenuo u jedan od poslednjih napada, a Galeno se iskupio za onaj promašaj u prvom poluvremenu. 
Fantastičan šut sa 20 metara, plasirao je loptu i ona je završila u mreži za ogromnih 1:0!
Gol pogledajte OVDE!
Arsenal nije imao dovoljno vremena da se oporavi, ali imaće u revanšu na svom terenu. Ipak, daleko više samopouzda

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Remi u Ajndhovenu, u Dortmundu su bili besni na Jovanovića!

Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024

Autor: Aleksandar Obrenović . . utorak 20.02.2024. . . 22:55 . . Izvor: Sportske.net ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.