Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024, 04:25

Remi u Ajndhovenu, u Dortmundu su bili besni na Jovanovića!

Autor: Aleksandar Obrenović

utorak 20.02.2024.

22:55

Izvor: Sportske.net


Sitnice će odlučiti pobednika ovog duela PSV-a i Dortmunda kada se radi o pobedniku dvomeča.
Večeras u >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Ajndhovenu bez pobednika, 1:1 (0:1) u utakmici koja je imala jedan tok do gola PSV-a, a potom daleko mirnije do poslednjeg zvižduka sudije Jovanovića. Uglavnom, rezultat najrealniji mogući jer niko nije zaslužio da izgubi večeras. 
Prvu ozbiljniju šansu za Dortmund imao je u 15. minutu Malen koji je bio veoma raspoložen protiv svog bivšeg kluba, ali je Benitez odbranio njegov udarac. Samo 20 sekundi kasnije, Tilman je imao veliku šansu, šutirao je sa oko 15 metara od gola, bio je neometan, ali je poslao loptu pored gola. 
Borusija je bila tim koji je više pretio na startu utakmice, činilo se da im ne treba mnogo da dođu do šanse i konačno su stigli i do zasluženog gola. 
Malen je bio taj koji je postigao gol, fenomenalno je ušao u utakmicu, pa i u ovu akciju, idržao je igrača na leđima i šutirao iz teške pozicije, lopte je od prečke ušla u gol za 0:1.
PSV je krenuo ofanzivnije ka golu protivnika i posle centaršuta Saibarija je Bakajoko veoma loše reagovao, bio je u velikoj prilici da izjednači. Vrlo brzo je i Saibari šutirao, ali je golman gostiju uspeo da odbrani na sjajan način, pritisak domaćih je bio sve veći. 
U 54. minutu odlična akcija PSV-a, tekla je po levoj strani, Humels obara Tilmana, a sudija Jovanović pokazuje na belu tačku. Izgledalo je u prvi mah da je bilo na loptu, ali srpski sudija je dobro video da se radi o penalu, što je i potvrđeno iz VAR sobe. 
Ipak, to nije sprečilo fudbalere Dortmunda da upute proteste Srđanu Jovanoviću koji je samo odmahnuo rukom. 
Siguran izvođač je bio Luk De Jong.
Dortmund je posle ovog gola krenuo jako ka golu domaćina, Malen je imao novu šansu, ali je Benitez ovoga puta izašao kao pobednik. Pritisak nije trajao duže od pet minuta, sve se brzo umirilo, pa smo gledali dosadniju utakmicu do kraja. 
Nekako je dosta mirnije bilo kako se meč bližio kraju, pa promene rezultata nije bilo.&nbsp

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.