Monako odoleo, Arsenal ispao iz LŠ

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monako odoleo, Arsenal ispao iz LŠ

Fudbaleri Monaka odoleli su Arsenalu u revanš meču osmine finala i plasirali se među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona.

Arsenal je slavio 2:0 na stadionu Luj II, ali to je bilo nedovoljno "tobdžijma" zbog poraza od 3:1 kod kuće. Žiru i Ramzi su doneli nadu, ali im je snove uništio Danijel Subašić.

Francuzi su potpuno potukli Engleze u osmini finala Lige šampiona, pre Monaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pari Sen Žermen je izbacio Čelsi iz takmičenja.

Arsenal je imao više od igre u Kneževini, od početka je tražio gol u Monaku, ali nije bio dovoljno ubedljiv. Domaćin je više nego odlično parirao Englezima i često diktirao tempo meča, te opasnim kontrama pravio probleme.

Ipak, u 36. minutu, u periodu izjenačene borbe, jedan sjajan pas Danija Velbeka izbacio je Olivijea Žirua ispred Danijela Subašića, koji iz drugog pokušaja donosi prednsot Arsenalu.

U nastavku meča gosti su jurili novi gol, ali su bili oprezni, jer je Monako nastavio da preti opasnim kontrama, posebno posle ulaska Janika Fereira-Karaska.

Arsenal je u drugom delu meča bio praktično bezopasan, bespomoćan, ali 11 minuta pre kraja ipak stiže na gol o četvrtfinala, zahvaljujući rezervistima. Posle centaršuta Gibsa sa leve strane, Volkot pogađa stativu, Kurzava loše reaguje i lopta stiže do Arona Ramzija koji pogađa za 2:0.

Domaćin se odmah povukao u "bunker", a Arsenal krenuo na sve ili ništa. Napadao je Venger sa sedmoricom u kaznenom prostoru, što sedam minuta pre kraja donosi gol šansu. Aleksis Sančes je dobro tukao glavom sa desne strane, ali Subašić maestralnom paradom loptu boksuje s gol linije i odvodi Monako u četvrtfinale.

Monako se pridružio Pari Sen Žermenu, Real Madridu, Bajernu i Porto u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Poslednja dva tima biće poznata u sredu uveče, posle revanša Barselona – Mančester Siti i Borusija Dortmund – Juventus.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mertezaker: Monako nas je zasluženo izbacio

Izvor: Blic, 18.Mar.2015

Kapiten Arsenala Per Mertezaker smatra da su zasluženo eliminisani od Monaka iz Lige šampiona u osmini finala...Londonski tim je skupo platio poraz kod kuće sa 1:3 u prvom meču, pa je u revanšu u "kneževini" slavio sa "pirovih" 2:0, jer je francuska ekipa prošla među osam najboljih zbog pravila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.