Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 23:02

Konačno! Sitijevo prvo finale Lige šampiona, Gvardiola uspeo posle deset godina (VIDEO)

Rijad Marez dvostruki strelac u revanšu sa Pari Sen Žermenom - 2:0

Hladno na terenu – toplo oko srca. Kroz sneg zavajeni Mančester probio se Siti u finale Lige šampiona i ovaj čudni prolećni dan okonačao vanrednim uspehom. Prvim od postanka kluba. I prvim za Pepa Gvardiolu posle deset godina čekanja koliko je prošlo od trenutka kad je sa Barselonom na Vembliju savladao Mančester, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali Junajted. Kao i tad, i sad, po svim parametrima, zasluženo. U obračunu teškaša, multimilionera, Građani su u dve utakmice nadvisili Pari Sen Žermen i rezervisali mesto na stadionu Ataturk, gde će 29. maja pokušati da se domognu titule prvaka Evrope - 2:0 u revanšu posle 2:1 u prvom meču.

U međuvremenu će ozvaničiti status najboljeg engleskog tima, toliko sigurnog u ono što radi da za plasman u istanbulsko finale nema nijedne mrlje. Bio je prvi u grupi, bez problema eliminisao dva nemačka predstavnika (Borusiju iz Menhengladbaha i imenjaka iz Dortmunda), potom boli bolji od Svetaca i ko god da mu za četiri sedmice stane na crtu – Čelsi ili Real Madrid – biće sve samo ne favorit. Ova ekipa je na vrhuncu moći i nedostaje joj samo Srebrna amfora da to potvrdi.

Ka njoj joj je poveo Rijad Marez. Kad je „visio“ na Vestfalenu smirio je Borusiju pogotkom iz penala. Kad je bila frka na Parku prinčeva zamolio je Kevina de Brujnea da izvede slobodan udarac i pogodio za totalni preokret. Kad je trebalo overiti kartu za Bosfor i to je uradio. Sa dva gola iz supersoničnih napada Alžirac je izrastao u junaka Mančester Sitija i bude li ovako raspoložen u poslednjoj utakmici sezone evropskog fudbala nebesko-plavi će naslediti Bajern na tronu.

Dve realizacije pišu se Marezu, sposobnom da bude u pravo vreme na pravom mestu, mada ne bi trebalo smetnuti s uma kako je Gvardiolin tim maltene u četiri poteza kreirao šanse iz kojih su pala dva gola. Prvi, posle ispucavanja Edersona, trka Zinčenka, udarca De Brujnea i odbitka Florencija na nogu nekadašnjeg prvotimca Lestera. Drugi, kao posledica kombinacije De Brujnea i Fila Fodena posle koje je 30-godišnjem Marezu ostalo samo da podmetne levicu i posle 2:1 u Parizu uzidgne Siti na poslednji stepenik.

Siti je oba gola dao iz tranzicije, pokazavši koliko je prilagodljiv, sposoban da se menja u zavisnosti od potreba utakmice, kretanja rezultata i protivnika. U Parizu je, kao i obično, držao loptu, a na domaćem terenu, prekrivenim snegom, pustio Pari Sen Žermen da diktira ritam dve trećine susreta i kažnjavao ga kontrama. Mogao je da slavi znatno ubedljivije, naročito posle crvenog kartona Anhela di Marije (nagazio Fernandinja), pošto je sjajni Foden pogodio stativu i koristio brisan prostor da nervozne gostujuće fudbalere dovede do frustracije.

Lider Premijer lige maltene nije imao slabo mesto. Počev od golmana Ederdsona, preko sjajnog, zadivljujuće požrtvovanog, pametnog i snažnog Rubena Dijaša, preko temperamentnog Zinčenka, racionalnog Gundogana, kreativnog De Brujena, inspirisanog https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/konacno-sitijevo-prvo-finale-lige-sampiona-gvardiola-uspeo-posle-deset-godina-video/386288...

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA, REVANŠ UTAKMICA

MANČESTER SITI – PARI SEN ŽERMEN 2:0 (1:0), prvi meč 2:1

/Marez 11, 62/

Mančester

Stadion: Etihad

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

Mančester Siti: Ederson – Voker, Stouns, Ruben Dijaš, Zinčenko – Fernandinjo, Gundogan, Bernardo Silva – Marez, Foden, De Brujne. Trener: Pep Gvardiola.

Pari Sen Žermen: Navas – Florenci, Markinjos, Kimpembe, Dijalo – Erera, Paredes, Verati – Di Marija, Nejmar, Ikardi. Trener: Maurisio Poketino.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.