Del Boske ne računa na Kostu za martovske provere

Izvor: Sportske.net, 18.Mar.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Boske ne računa na Kostu za martovske provere

Fudbaler Čelsija Dijego Kosta izostavljen je iz reprezentacije Španije za prijateljske utakmice sa Italijom i Rumunijom zbog povrede kuka, preneli su španski mediji.

Selektor Španije Visente del Boske je umesto Koste u državni tim pozvao 35-godišnjeg napadača Atletik Bilbaa Arica Adurica.

Dijego Kosta se nije oporavio od povrede kuka koju je zadobio tokom revanš utakmice osmine finala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena 9. marta, ali je tri dana kasnije igrao protiv Evertona u FA kupu.

"Protiv Pari Sen Žermena je osetio nelagodu, zatim je igrao još jednu utakmicu, ali se nije oporavio. Zbog toga smo odlučili da ga izostavimo ovoga puta", rekao je Del Boske.

Kosta je postigao jedan gol u 10 utakmica za reprezentaciju Španije. On je isključen u utakmici protiv Evertona i nije u dobroj formi.

Njegova zamena Aduriz je među najboljim strelcima španske lige, do sada je u prvenstvu postigao 17 golova, a u Ligi Evropa osam. Za državni tim odigrao je jednu utakmicu, i to još 2010. godine.

"On je napadač kakvog smo oduvek voleli, postiže golove i unosi u ekipu mnogo samopouzdanja, a to je za nas sjajno", rekao je Del Boske.

Španija će igrati prijateljsku utakmicu u Italiji 24. marta, a sa Rumunijom tri dana kasnije.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hidink: Kosta nije idiot

Izvor: B92, 18.Mar.2016

Menadžer Čelsija Gus Hidink stao je u odbranu svog napadača Dijega Koste koji je izostavljen iz reprezentacije Španije nakon incidenta sa ujedanjem. Uz to, Kosta je neprimereno gestikulirao prema navijačima "karamela", pa su novinari pitali Hidinka da li je on idiot?

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.